Hozd a Cipőd a Vagabondhoz!
2018. január 22. írta: Kaitlin

Hozd a Cipőd a Vagabondhoz!

Amennyire lehet, igyekszem én is környezettudatosan élni és csökkenteni az ökológiai lábnyomomat, de azért valljuk be, egyedül csak csepp a tengerben vagyok, míg a világ másik végén egy ember egy óra alatt termel annyi szemetet, mint én egy hét alatt se. Épp ezért olvastam örömmel a Vagabond kezdeményezését, ami a használt cipők környetettudatos újrahasznosítására irányul. Bevallom, nekem is sokszor problémát okoz az, hogy mégis mi a péket kezdjek azokkal a cipőkkel, amiket már nem hordok, bármi miatt is. Vagy azért, mert már nem tetszik, vagy már széthordtam és egész egyszerűen nincs pofám odaadni a rászorolóknak, mert szerintem gáz és annál sokkal jobbat érdemelnek. A kukába belevágni meg nincs szivem. A Vagabond pont erre a problémára talált megoldást: az I:CO céggel közösen megvalósították az ilyen cipők újrahasznosítását? Hogy hogy is működik ez? Először is, ha elviszed hozzájuk a használt cipődet, akkor egy kuponnal ajándékoznak meg, amit felhasználhatsz az üzletükben. A leadott cipőket ők szétválogatják. Amik még használhatóak, azok turkálókba és rászorulókhoz kerülnek. Amik már teljesen elnyűttek, azokat pedig újrahasznosítják, szinte teljes egészében. Legyalulják őket pici darabokra és más használati tárgyakat állítanak elő belőlük: kulcstartót, padozatot, védő csomagolást vagy más izgalmas dolgokat. Így a cipő tovább él!recycle.jpg

Minden összegyűjtött kiló cipő után a Vagabond 0,5 Eurót kap, amit visszaforgatnak az újrahasznosítás fejlesztésére, hogy csökkentsék a kémiai anyag kibocsátásukat, például környezetbarát ragasztót fejlesztenek. A legjobb az egészben az, hogy nálunk Budapest mellett Debrecenben is van gyűjtőhelyük, ahová be tudjátok vinni a nem használt, feleslges vagy éppen elnyűtt lábbeliteket. Tegyünk meg ennyit együtt a környezetünkért és a jövőnkért!

Forrás itt

Kép innen

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr5413595153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása