Szépségszalon - cipőknek
2014. november 21. írta: Kaitlin

Szépségszalon - cipőknek

Jön a tél, ha tetszik, ha nem, ha akarjuk, ha nem. És ha tél, akkor csizma. Már nem csak bokacsizma, hanem a jó öreg térdig (vagy esetleg még afölé is) érő téli csizma. Nem tudom, más hogy van vele, én szeretem több szezonon kersztül hordani őket, ezért vigyázni kell rájuk, hogy ne tűnjenek viseltesnek. És persze minden évben veszek (legalább) egy új párat, így szépen nő a kollekció. De ugye nem mennyiségre, hanem általában minőségre megyünk és egy igazán jó csizma nem olcsó mulatság (bár ha a néhány hétvége alatt elbulizott pénzt félretesszük, tuti lesz belőle egy jó csizmi), ezért jó odafigyelni és vigyázni rájuk. Tudom, mindenki tisztában van azzal, mit kell tenni ahhoz, hogy a bőr lábbeli minél tovább eredeti fényében tündöküljön, de azért fussák hát át ezeket a pontokat így a tél beállta előtt. Meg azelőtt, hogy vizes zokniban állnánk otthon az előszobában, mert beázott a cipőnk.. 

Winter boots.jpg

1. Eső és hó védelem

A legfontosabb, hogy megvédjük a cipőnket a nedves időjárástól: esőtől, hótól és a latyaktól. Kaphatók olyan cipőáploló és védő spray-k, amik nem csak a vizet, hanem a koszt, port is taszítják maguktól. Ez azért jó, mert a koszt így simán le tujuk törölni a cipőről, ahelyett, hogy az anyagába jól belenyomódnának. Javasolt hetente egyszer használni ezeket a készítményeket, cipőtisztítási rituálé részeként. Én a Renoban vettem ilyen szert és nagyon meg vagyok vele elégedve!

2. Bőrápolás

Amennyire fontos télen a saját bőrünk ápolása, olyan fontos a cipőnk bőréé is. Ehhez ugyanolyan "hidratálókra" van szüksége, mint az arcunknak. A legtöbb cipőüzletben lehet kapni ilyeneket, a Salamanderben például egészen biztosan és jó minőségűt is.

I care I will always care.jpg

3. Só és hó nyomok

Jó dolog az, hogy sózzák a járdákat és az utakat, hogy ne jegesedjenek és csússzanak, a cipőnknek viszont nagyon rosszat tesz. Ezért ha lehet, azonnal töröljük át a cipőnket egy kiadósabb latyakos, havas, sós út után, hogy ne legyen ideje a cuccnak beszívódni az anyagba és száradás után ne hagyjon fehér vonalat, hogy meddig ázott fel. Amit utána eltüntetni művészet és nekem otthon még nem nagyon sikerült, csak cipész tudtam szépre megcsinálni. De azt olvastam, hogy az ecet csodát tesz ezzel is. Ennek még részletesen utána fogok járni!

4. Csizma kitömő

Hosszú szárú csizmákhoz használjunk valami olyan eszközt, ami egyenesen tartja a szárát. Lehet az egy ásványvizes palack is akár, amit beledugunk a csizmába. Így nem törik a bőr, ezért sokkal tovább új hatása lesz. Sajnos nem találtam még itthon meg azt a helyet, ahol lehetne felfújható csizma kitömőket venni, de ezen is rajta vagyok.

Boot tree good.jpg

5. Színezett cipőkrém

Nem csak ápolni, hanem a bőrcipő színét is fel kell frissíteni. Ezzel tényleg olyan lesz a cipőnk, mintha új lenne, főleg, ha ki is fényesítjük szépen (én nagyon szofisztikáltan nejlon harisnyával szoktam). Ha nagy  baj vagy valahol nagyon kikopott a cipőnk színe, vigyük el egy jó cipészhez, hogy ő orvosolja ezt a problémát. Még mindig olcsóbb, mint venni egy újat.

6. Napi ápolás

Minden nap végén töröljük át a cipőnket puha ronggyal, ha szükséges mossuk meg és kenjük át. Így másnap szépen, fényesen fogja várni, hogy esetleg rá essen a választásunk!

Ilyen tippek után jöhet a tél, a cipőink tuti, hogy úgy fognak kinézni a tél végén is, mintha akkor vettük volna le az áruház polcáról! 

Forrás

 Képek itt, itt és itt

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr66916091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása