LED a talpban
2015. március 02. írta: Kaitlin

LED a talpban

Még régen láttam az Életem Értelmei (My Wife and Kids) sorozatban a világítós talpú cipőt, amivel hangot is lehetett kiadni (Blinky Dooo vagy mi volt a neve, még kis dalocska is volt hozzá, azt már nem mondom el, hogy annak is tudom a szövegét kívülről). Megérkeztek a LED-es világítású sportcipők is, amik akár egészen praktikusak is lehetnek, például jól jöhet egy esti futás alkalmával. Ezekben a gumitalpba van beépítve egy LED cső (szakik kíméljenek, én csak így tudom megfogalmazni) és USB-n keresztül lehet tölteni. Az USB csatlakozó a cipő felső részébe van belerejtve, így gondolom viselés közben nem nyomja sehol a lábat. A gyártók állítják, hogy a LED egy feltöltéssel akár 9-12 órát is bírnak, illetve hogy a talp rész ütés- és vízálló, így védve a benne rejlő fényt. A villanykapcsoló egyébként a töltő mellett van, ezzel lehet ki-be kapcsolni a talpvillanyt. 

led.jpg

De mégis hogyan épül fel egy ilyen cipő? Nos, az akkumulátor (vagy elem) és az izzók is a cipő talp részébe vannak belerejtve és innen hozzákábelezve az USB-s töltőrészhez. Mivel külső talprész kb. 3 cm vastag, így van itt bőven hely az akkunak és az izzóknak is. Ez a része a cipőnek félig átlátszó, így szépen átvilágítja a fény, amikor felkapcsoljuk a berendezést. ÉS ennyivel ennyi is kb ez a sportcipő, mert a felső rész egy egyszerű tenisz cipő felsőrész, tehát semmi extra. Ha nincs kivilágítva, semmit sem ér! :)

led_2.jpg 

Ti kipróbálnátok/hordanátok ilyen cipőt?

Forrás és képek itt

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr827233711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása