Cipőcsere Appon Keresztül
2018. augusztus 06. írta: Kaitlin

Cipőcsere Appon Keresztül

Imádtam a Szex és New Yorkot, a sorozatot is és a filmeket is! Lehet emlékeztek még benne Carrie asszisztensére, Louise-ra St. Louise-ból, akinek csoda táskái voltak mindig, drágák és a legutolsó divatszerintiek. Amikor elárulta a titkát Carrie-nek, az meg is lepődött: táskát lehet kölcsönözni?! Valami hasonló indult útjára a cipők területén is, applikáción keresztül tudunk designer cipőket bérelni vagy vásárolni, annak függvényében, hogy mit szeretnénk. Az app az iPhone-osok számára elérhető és használt cipőket lehet rajta cserélni – eladni vagy „bérbe adni”. Természetesen van egy egyszeri tagsági díj, ezzel lehet eladni, vásárolni és kereskedni az új vagy keveset viselt cipőkkel. Pénz helyett azonban pontokkal gazdálkodunk. Minden pont egy dollárt ér. Amikor valamelyik tag felrak egy cipőt eladásra, az applikáció algoritmusa meghatározza az áru valós piaci értékét és a felét már oda is adja a tulajnak. A maradék pontokat pedig a tranzakció után írják jóvá a felhasználó számláján.

Az alapító Scott Van Valkenburgh szerint ez módszer azért is jó, mert így nem kell arra várni, hogy a mi cipőnket elvigye valaki, hogy le tudjunk csapni arra a darabra, amit szeretnénk, hiszen minél több cipőt hirdetünk, annál több virtuális pontunk lesz, amit költhetünk is izibe.

lb.png

3 féle tagság van és ezek a vásárlás gyakoriságától függenek. A “Megszállottaknak” 149 dollárba, a “Szenvedélyeseknek” 99 dollárba, a “Kíváncsiaknak” pedig 49 dollárba kerül a tagság. A cipők a tagok között ingyen cserélnek gazdát, a klub biztosítja a levélcímkét, a dobozokat, az otthoni csomagfelvételt és a 7 napos visszaküldési lehetőséget. 

Van Valkenburgh fejéből az ötlet akkor pattant ki, amikor testközelben megérezte, hogy a nők mennyire tudnak lelkesedni a cipőkért. Egyik nap az irodában látta, ahogy az egyik kollegina egy zsák, már vagy soha nem hordott cipőt adott a másiknak, aki ettől úgy érzte magát, mintha karácsony lett volna, Van Valkenburgh pedig mintha nyert volna a lottón, hisz rájött, hogy lehet ezt ám nagyban is csinálni! Mivel a cipők nem feltétlenül vannak hibátlan állapotban, ezért a klub javítást is vállal – természetesen úgy, hogy ki sem kell ehhez mozdulni otthonról! Továbbá a klub a tagsági díjakból származó profit egy részét arra rászoruló nőknek adományozza.

Az app az évvégére már androidon és iPaden is elérhető lesz, szóval senkinek nem kell csüggednie, ha esetleg nincs iPhone-ja ;)

Forrás és kép itt

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8014130477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása