Te is hibázol?
2014. október 21. írta: Kaitlin

Te is hibázol?

Mint minden másban, a lábbelikkel kapcsolatban is lehet hibákat elkövetni. Csak az nem csinál ilyet, aki nem hord. Az meg meg is érdemli. Tudom, tudom, van, akinek nincs rá lehetősége, nem is róluk van szó, hanem azokról akiknek van cipellőjük, de még sem sikerül mindig "tökéletesen" az összeállítás.  

Lássuk, melyik az öt legnagyobb hiba, amit elkövetünk általában. Természetesen a teljesség igénye nélkül, mert mindig alul lehet múlni ezeket! :)

#1 Elől kivágott orrú cipő / szandál zoknival

NEm tudom, hogy kell-e erről részletesen beszélni. Én konkrétan rosszul vagyok tőle, főleg, amikor harisnyával vagy vágyölővel nejlon zoknival párosítják a kivágott orrú cipőt. Félcipőbe szerencsére a frottír zokni nem megy bele, így azt még nem láttam ilyen párosításban, csak a fejlesztőknél papuccsal kombinálva. Vagy szandállal. A lényeg a lényeg: NE tegyétek. Nem is értem, mi motiválja az embereket ilyenkor? Fázik a lába? Vegyen fel zárt cipőt. Azért van...

zoknicipo.jpg

#2 Lekopott, teljesen elhasználódott cipősarkak

Tegye fel a kezét olyan ember, akivel ez még nem fordult elő? Hogy egyszer csak hallotta, hogy kopog a cipősarka, mikor annak nem is kellene? Szerintem nincs ilyen ember. Nem valami esztétikus, viszont annál könnyebben orvoslható: beugrunk a mindenhol található kulcsmásoló szalonba és megsarkalják a cipőnket ét voilá, jobb, mint újkorában, vágtázhatunk is tovább!

damagedheels_1.jpg

#3 Nem a lábadnak vagy stílusdonak megfelelő cipő

Vagy a stílusodnak. Itt utalnék a Converse élményemre, hogy közöttünk egészen egyszerűen nincs kémia. Mint ahogy nekem a legtöbb lapos cipővel nincs. Sportossal meg még kevesebb. Mindenkinek meg kell találnia azt a stílust a cipőkben is, ami hozzá és egyébként első sorban a lábához, lábfejéhez a leginkább illik. Mert nagy igazság az, hogy ha a lábad nem boldog, akkor te sem leszel az. Mert nyomni fog, meg törni, meg fájni és akkor oda a csillámpónizás!

converseheels.jpg

#4 Nem megfelelő méretű cipő

Ezen nincs mit magyarázni: ha kicsi, akkor a nap végére elájulsz benne, ha nagy, akkor meg lépten-nyomon kilépsz belőle, ami persze nagyon vicces, de irtó kényelmetlen és kellemetlen is egyszerre. Sajnos nem vagyunk Hamupipőkék és nem fogja a szőke herceg utánunk hozni az elhagyott cipőt. Lehet, hogy megtalálod álmaid cipőjét olyan áron, hogy lepisiled a bokádat tőle, de ha nincs a méretedben, akkor annyi. Az ilyet nem szabad erőltetni, mert nagyon akarásnak nyögés lesz a vége, ugye ezt már tudjuk.

nothterightshoes.jpg

#5 Nem az alkalomnak megfelelő cipő

Hiába utolsó az listán, ez a legnagyobb bűn, amit elkövethetünk. Biztosan mindenki találkozott már kosztümös-balerina cipős lánnyal vagy öltönyös sportcipős fiúval. Na, ezek azok, akik egekbe kiáltó bűnt követnek el mindenféle szábály ellen. Rosszabb, mintha magassarkúban mennek hegyet mászni. Mert az még vicces is lehet. 

awkwardshoe_1.jpg

Vannak persze még ezeken kívül is "hibák", de a fentiek a legbosszantóbbak. Te is elköveted ezeket vagy már el is követted?

Forrás: ittni

Képek: itt, itt, itt, itt és itt

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr426777803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arsenal71 2014.10.21. 18:01:09

Tulajdonképpen miért baj a szandál zoknival? Évek óta óbégatnak érte, de magyarázat nincs. Mert valaki rosszul lesz tőle? Szedjen gyógyszert. Van rá magyarázat, több is. Az, hogy néhány divatbolond nem érti meg, az az ő baja.
Nem elég, hogy meg tudom magyarázni, még fel is fogom venni máskor is. Ha nem tetszik, ne nézzen oda. Nem akarok neki tetszeni. Az egészségem fontosabb, mint más divatbolondériája.

arsenal71 2014.10.21. 18:02:21

Tulajdonképpen miért baj a szandál zoknival? Évek óta óbégatnak érte, de magyarázat nincs. Mert valaki rosszul lesz tőle? Szedjen gyógyszert. Van rá magyarázat, több is. Az, hogy néhány divatbolond nem érti meg, az az ő baja.
Nem elég, hogy meg tudom magyarázni, még fel is fogom venni máskor is. Ha nem tetszik, ne nézzen oda. Nem akarok neki tetszeni. Az egészségem fontosabb, mint más divatbolondériája.

gyedmaróz 2014.10.21. 18:24:31

Én se értem ezt a zokni-szandál dolgot. Valamikor az NDK-s ifjak hordtak bőrszandált zokni nélkül. Ezt akkor furcsállottuk, de rosszul azért nem lettünk.
Azonkívül, ha vásárolnál egy szandált, hogyan próbálod fel a cipőboltban?

cenzuratroll bosszanto 2014.10.21. 18:48:16

Kezeltesd magad. Anyucitól, apucitól megtudhatod hol van a gyerekorvos, nagy szükséged van rá. Ha nem akarsz felnőtt korodban is ilyen idióta lenni, irány a doki.

Túrós (törölt) 2014.10.21. 18:51:16

@arsenal71: fizikailag semmi de aki ilyet hord főleg felnőtt létére annak komoly mentális problémái vannak főleg az ízlés terén

Alick 2014.10.21. 19:15:21

Teljesen természetes a szandál/papucs és zokni párosítása: véd a kidörzsölés és a feltapadás ellen, illetve kevésbé meleg időben is jó szellőzést biztosít a lábnak.

Ehhez képest a tűsarkú cipő viszont barbár mozgásszervi károsítás, a kinai elkötözött lábú "szépségideál" enyhébb változata...

Alick 2014.10.21. 19:19:57

@Túrós: ha valami nem ízléses, az inkább a meztelen lábba belebüdösödött bőrszandál.
Ilyen alapon azt is lehetne hirdetni, hogy rövidnadrághoz ne vegyünk fel alsógatyát...

randomuser1 2014.10.21. 19:35:13

mifelénk jáccik még az ingnyakkendőöltöny frottírzoknispapuccsal ha a főnökök tervezett látogatást tesznek..
hehe

Szélerőmű 2014.10.21. 19:36:57

Aki ettől rosszul lesz, az ne nézzen oda.

Az meg, hogy ízléstelen - nos, ma annak nevezik néhányan. És számos ma ízlésesnek mondott dolgot néhány éve még ízléstelennek tartottak.

Mindenki hordja azt, ami neki kényelmes és megfelelő.

(Ja, és egy magyarázat. Amikor hajnali hatkor elindulok, még kell a zokni. Amikor délben hazajövök, már nem kell. És akkor le lehet venni,)

Gabor Jeges 2014.10.21. 19:39:21

@Túrós: A te ízlésedet az határozza meg, hogy valaki egyszer azt mondta, ez ízléstelen, és elhitted. Nekem nem ízléstelen, és nem hiszem el annak, aki ezt állítja. Azt sem értettem soha, melyik sznob találta ki, hogy fehér zokni nem illik a fekete nadrághoz, cipőhöz. Egyesek azt mondják indoklásul: "Mert a fehér üti a feketét, és kivillan, ami nem jó". Persze érdekes módon a fehér mandzsetta kivillanása a fekete zakó alól, az mehet, sőt, éppen hogy ki kell villannia. Ott nem üti a fehér a feketét. Micsoda ostobaság, és sokan még logikailag próbálják magyarázni. Nagyon nem bírom az ízlés álcája mögé bújtatott sznobizmust.

Vili Doli 2014.10.21. 19:42:37

1.
Egészen hülye vagy, ha azt hiszed, nem lehet felvenni a szandált zoknival.

Ha fázik a lábam, vagy nem akarom, hogy érintkezzen az út porával, IGENIS FELVESZEM A ZOKNIT SZANDÁLBA IS.
Ne te mondd meg, te HP, hogy mikor vegyek félcipőt!
Cipő és mezítláb között ÁTMENET a szandál+zokni, ha a fejedre állsz, akkor is azt hordok és punktum!

repost 2014.10.21. 19:46:11

Én bevallom férfiasan, már direkt felveszem a zoknit a szandálhoz. Egyszerűen, jólesik a fehér BMW-ben ülő 19 évesek megvetése. Lassan valamiféle értékrend kezd kialakulni a szandál-zokni-kombó körül, aminek egyszerűen nem vagyok hajlandó megfelelni. Lehet, hogy mindig is lázadó voltam, és ez a cikk ébresztett rá igazán? Köszönöm.

Vili Doli 2014.10.21. 19:47:06

@Alick
Ja, ezt kifelejtettem. A szandál kidörzsöli a lábat, MUSZÁJ ZOKNIVAL hordani.

arsenal71 2014.10.21. 20:02:30

@Túrós: Mert? Ez nem magyarázat.

SQL 2014.10.21. 20:07:01

Hála az égnek, már azt hittem csak velem van a baj. Nem elég hogy szandállal hordom a zoknit (mert férfiember szőrös lábfejére ki kíváncsi, ráadásul nekem jobban izzad mezítláb a szandálban mint pamutzoknival), de kezdtem bepánikolni, hogy ennek tetejébe még nem is bírok rájönni, hogy mi ezzel a baj. Ez utóbbi ijesztett meg főleg.
Kösz a hozzászólásokat, megnyugodtam, továbbra is így járok nyáron.

(nekem meg a flip-floptól megy fel az agyam, ha valaki utcára azt vesz. Ott vagy rosszul működött a GPS és a strand helyett félrenavigálta az illetőt - vagy más az ízlése. Ezért nem is teszem szóvá)

arsenal71 2014.10.21. 20:14:52

@Túrós: Leírnám. Párizsban nyáron szandálban és zokni nélkül sétáltam egy napot. A melegben az izzadságtól a bőr megereszkedett és vágni kezdett. A por befurakodott mindenhova, merő seb lett a lábam. Így telt 10 nap. Utána egy héttel mentem megint Európába, és az éppen gyógyuló lábammal sántikáltam végig. Két csodás emlék vérző lábbal. Egy zoknival megelőzhető lett volna. Miért vegyek hőségben cipőt? Miért rohadjon bele a lábam? Mert Te divatbolond vagy? Ugyan már.
Az alap, hogy úriember nem vesz fel szandált, vászoncipőt húz (de várostnézni abban nem lehet. De ha mégis arra vetemedik, akkor titokzoknit szabad használni. Miután saját viseletkészítőm van, naprakész vagyok a divatban. De a szakember szerint is az egészség előbbre való a divatnál. Szerinted?

randomuser1 2014.10.21. 20:25:55

amúgy, túraszandihoz azér nem praktikus zoknit húzni mer vizes lesz elég hamar...

mrperfect 2014.10.21. 20:26:31

tényleg honnan ered ez a baromság, hogy szandált zoknival ne? Erről kéne inkább egy cikk..

Túrós (törölt) 2014.10.21. 20:31:22

@Gabor Eisler: Én leszarom hogy ki mit mond, egyszerűen vannak dolgok amire a legtöbb ember ha ránéz, nem tetszik neki, nem illik össze a színe vagy a stílusa. Én pl hányok minden papucsos faszitól is.
Nem azt mondom hogy kriminalizálni kéne mindet de nem stimmelnek ezek az biztos

Alick 2014.10.21. 20:37:19

@Túrós: ha ránézésre valami túlzott (negatív) ingereket vált ki, az legyen az illető saját pszichológiai problémája. Van, aki undorodik a spenótfőzeléktől, van aki meg imádja... de teljesen rossz megközelítés lenne, ha a spenótutálók tiltakoznának a spenót léte ellen.

Gabor Jeges 2014.10.21. 20:38:56

Öltöny sportcipővel: img.allw.mn/content/celebs/2013/04/1_david-tennant.jpg Valóban csak szuperhősök esetében nem ciki?

Advanced Flight 2014.10.21. 20:40:16

Hordjatok nyugodtan szandált zoknival, nézzetek Győzikét meg Maunikasót, és hallgassatok lakodalmas technót. A kutya nem tiltja meg, komolyan.
Azt viszont soha nem fogjátok elérni, hogy ezt valaha szép vagy ízléses dolognak tartsa bárki, aki nem a magatokfajta prosztó.
Ez van :-)

Alick 2014.10.21. 20:46:24

@Advanced Flight: szerintem meg az az ízléstelen prosztó, aki mezitlábasan belebüdösíti a lábát a szandálba. A kulturált népek nem takarékoskodnak az alsóruházattal, ha az a kényelmet és a higiéniát szolgálja.

sncf 2014.10.21. 20:46:52

Az öltöny/kosztüm sportcipő kombináció egy jó megoldás arra az esetre, ha a munkahelyre érkezéskor cipőt cserélni van lehetőség, de átöltözni nincs. Menj el Párizsba és nézz körül a munkába utazók tömegében, és igen sok ilyet fogsz látni.
Ha a magassarkúban túrázás meg vicces, akkor szívesen röhögök rajtad a bokatörésedkor. De a gleccseren otthagylak, a saját életemet nem kockáztatom egy poénért.

arsenal71 2014.10.21. 20:47:23

@Advanced Flight: Kommented után egyértelművé vált, ki a prosztó. Ez van.
De, hogy világos legyek, a kedves családodról nyilatkozzál így nyikhaj. :)

Gabor Jeges 2014.10.21. 20:47:53

@Túrós: A "legtöbb ember"-nek sincs semmilyen joga azt állítani, hogy amit a kevesek csinálnak, az hiba. Itt a cikk írója lényegében kicikizi azokat, akik nem felelnek meg az ő ízlésének. Én ezt látom felháborítónak. Ha az számítana, hogy a többség mit tart ízlésesnek és mit nem, akkor a pl. a médiában a nézettségi adatok dönthetnék el, mi az értékes műsor, márpedig szerintem egy valóságshow nem értékesebb más műsornál, hiába nézi a "legtöbb ember".

Alick 2014.10.21. 20:48:19

@Gabor Eisler: ja, egy kis excentrikus lazaság belefér, ha teljesítmény van mögötte. :)

Gabor Jeges 2014.10.21. 20:50:15

@Advanced Flight: Szerintem meg te vagy a posztó, és az indoklás: lenézel másokat, pedig a te cipőd sem illik a szemed színéhez. Sajnos ez tény.

Alick 2014.10.21. 20:50:30

@Gabor Eisler: "A "legtöbb ember"-nek sincs semmilyen joga azt állítani, hogy amit a kevesek csinálnak, az hiba."

Ja, ez az "együnk lószart, egymilliárd légy nem tévedhet" kategória.
:)

arsenal71 2014.10.21. 20:55:33

@Emmanuel Goldstein: Nálam mindig van tartalék zokni. Ezek szerint dupla bunkó vagyok. De nem fáj a lában, és selymes rajta a bőr. A bőrkeményedés nem egy szexis dolog. Nekem.

VT Man 2014.10.21. 20:55:35

@mrperfect:
"tényleg honnan ered ez a baromság, hogy szandált zoknival ne? Erről kéne inkább egy cikk.. "

EZ egy mém, amit a "trendi" nők terjesztenek egymás között.

Olyan jól esik nekik egymás vállára borulni és sírni a zokni-szandál miatt.

Közös ellenség, ami összeköt :)

Péter Tóth 2014.10.21. 21:01:30

Nos, az én véleményem, hogy vannak az öltözködésnek alapszabályai, amit szokás betartani. Ilyen pölö:
öltönyhöz térdzoknit veszünk, hogy a láb ne látszódjon ki,
a nyakkendő hossza,
hölgyeknek bizonyos felsőkhöz kötelező melltartó,
és még sorolhatnám.

És igen, ide tartozik, hogy nyitott orrú szandálhoz, utcai viseletre nem veszünk fel zoknit. Ez nem azt jelenti, hogy aki mégis ezt teszi, az főbenjáró bűnt követ el. Egyszerűen ez egy öltözködési szabály, amit vagy betart valaki, vagy nem.

Én magam utcai viseletnek egyáltalán nem vennék fel szandált. De 70 éves apám simán hordja ha leszalad közértbe, és természetesen zoknival. Nem halok bele, ha látom.

Tehát ez egyszerű öltözködési szabály. Része az illemnek. Aztán valaki vagy betartja vagy nem. Akit nem érdekelnek ezek a szabályok, nem kell megfelelnie vagy nem akar megfelelni nekik, ő dolga.

@SQL
Az a baj, hogy az agynélküli divatozó fiatalok ész nélkül veszik át a divatot külföldről. Megveszik az akciós műanyag strandpapucsot és abban járnak az utcán. Pedig vannak kimondottan utcai viseletre tervezett vászon/bőr modellek, melyek vékony nyári hosszú vászonnadrággal eléggé jól hordhatóak.
És persze, a divatmajmolók azt is elfelejtik, hogy lábtangához szépen ápolt láb is kell. Koszos bőrkeményedéssel és gusztustalan körmökkel nem működik.

Ugyanilyen rosszul átvett szokás a felhajtott gallér. (Pedig csak azt a gallért illik felhajtva hordani, aminek hátul külön mintája van.) Vagy szintén gáz, hogy farmert felhajtva veszik fel. (Azt a farmert illik felhajtva hordani, aminek a külső varrása direkt így van elkészítve.)

Lényeg: igazad van! A strandpapucs gáz városi viseletnek.

@Alick
Szerintem egy ápolt férfiláb nem izzad bele egy valódi bőr szandálba. Egy két orvosi kivételt eltekintve minden izzadás és büdösödés kezelhető megfelelő szerekkel.

@Vili Doli
Szerintem egy jó minőségű szandál, jó anyagból, megfelelő rögzítéssel és főleg pontosan megválasztott méretben nem nagyon dörzsöli ki a lábat. Hordok túraszandált és soha nem volt ilyen gondom.

@arsenal71
Ha Párizsba mennék nyáron várost nézni, eszembe sem jutna mezítláb szandálban/papucsban tenni ezt. Valószínűleg egy szuper kényelmes betonhoz való, nyári futócipőt vettem volna, fel frottír-zoknival. Az tökéletesen szellőzik és a zselés talp könnyebb a lábnak és a gerincnek.

De ha véletlen mégis mezítláb és szandálban ott találnám magam a 40 fokban, akkor az első pillanatban, amikor elkezdené vágni a lábam a szandál, bemennék egy boltba és vennék egy zoknit. Az biztos, hogy nem szenvednék még órákat.

Brix 2014.10.21. 21:06:14

Szandál zoknival a totális kispolgárság, csóróság és férfiatlanság a totális béta férfi jellemzője. Vannak országok, ahol eleve buzinak nézik azt, aki szandálban van. A másik stílusbeli melléfogás, a strandpapucs, és térd alá érő nadrág összeállítás, városi viseletként . Egy magát komolyan vevő férfi legalább egy vászoncipőt felvesz, de szandált soha, legfeljebb nyaraló- helyen, de akkor is zokni nélkül...

Alick 2014.10.21. 21:16:34

@Péter Tóth: "vannak az öltözködésnek alapszabályai"

Ez is csak egy mém, amit valakik kitaláltak... természetesen sok helyen létezik dressing code és egyenruha viselési előírás, de ezeken túl, a magánéletben elég sok variáció belefér. Nem vagyunk Szaud-Arábia...

Alick 2014.10.21. 21:20:09

@Brix: "Szandál zoknival a totális kispolgárság, csóróság és férfiatlanság a totális béta férfi jellemzője."

Szerintem meg a magassarkú női cipő a mozgásszervekre ártalmas öltözködési perverzió... :)

Gabor Jeges 2014.10.21. 21:21:27

@Brix: @Péter Tóth: "totális kispolgárság, csóróság és férfiatlanság a totális béta férfi jellemzője" Hol van ez leírva és ki írta le? Ki határozza meg az öltözködési szabályokat és milyen alapon? Saját ízlése alapján? A tömegeke ízlése alapján? Mi alapján csóró és férfiatlan, aki így hordja?

2014.10.21. 21:21:39

Miért kell az ilyen "megmondom a tutit" bejegyzéseknek a I2 főoldalára kerülnie?
Mindenki hülye, csak én vagyok villamos!

Alick 2014.10.21. 21:41:10

@Gabor Eisler: de lehet, hogy kár is ezen itt vitatkozni, az izlésterror sem más, mint a szektás hittérítés... :)

randomuser1 2014.10.21. 21:50:13

@arsenal71: nekem tökmind1, mindeki azt hord, amit akar, de a fekete cipő fehér zoknival..
utoljára travoltán, a szombat esti láz táncparkettjén volt látványos dolog :)

Advanced Flight 2014.10.21. 21:53:48

Helyes, az érintettek magukra vették, a többi meg úgyis tudja, mi illik, mi nem. A hereteket is kilogatjatok a gatyábol szellőzni a nyári melegben, csak mert nektek az a kényelmes?

Gabor Jeges 2014.10.21. 21:57:47

@Emmanuel Goldstein: és a fekete zakó, fehér ing (mandzsetta)?

Brix 2014.10.21. 22:03:27

@Gabor Eisler: Az öltözködési szabályok nincsenek köbe vésve, habár bizonyos helyzetekben lehetnek elvárt minimumok. Egy biztos: úriember soha nem vesz fel szandált zoknival, mivel pénze van és stílusa ( jobb esetben) ellenben, a proli megveszi a kínai boltban a szandált és hozzá a nylon zoknit....Lehet választani a két világ között...Nyilván aki már saját magát is totális bétának pozicionálja , az soha nem fog vezetői állásba kerülni vagy egy igazán szép nővel kapcsolatba kerülni....

Gabor Jeges 2014.10.21. 22:06:50

@Advanced Flight: nem lógatjuk ki, de én nem is szorítom el a nyakam nyakkendővel, csak mert neked az tetszene, és valami sznob kitalálta, hogy a feszélyező öltözék tiszteletet fejez ki, a kényelmes öltözködés pedig botrány. A minisztériumba is pólóingben mentem tárgyalni, nyakkendő nélkül, és az államtitkár is ugyanilyen laza volt. Mégsem rohantak le minket ízlésrendőrök, hogy micsoda komolytalan ez a megbeszélés, ha a felek kényelmesen öltöznek fel. Nyilván létjogosultsága van a lenéző véleményednek, de én meg pojácának tartok minden divatmajmolót és görcsösen öltözködési szabályt követőt.

Brix 2014.10.21. 22:07:42

@Alick: "Szerintem meg a magassarkú női cipő a mozgásszervekre ártalmas öltözködési perverzió... :) " Lehet hogy káros a lábra , de mivel optikai tuning , ezért sokan hordják. Ehhez persze kell egy szép , formás láb, hogy igazán jól álljon viselőjének

Gabor Jeges 2014.10.21. 22:11:55

@Brix: "egy igazán szép nővel kapcsolatba kerülni" Ezzel kétségbe vontad a barátnőm szépségét. Ilyen lenéző hozzáállással meg is érdemled az öltönyös pojácákat. Egyébként igazad van, a te világod nekem nem kell.

Brix 2014.10.21. 22:13:08

@Gabor Eisler: A pojácaság és a divatmajomkodás nem azonos azzal , ha valaki ízlésesen és a helyzetnek megfelelően öltözködik. Minisztériumba, ha tétje is van a tárgyalásnak, akkor nem illik pólóba menni...

Gabor Jeges 2014.10.21. 22:16:02

@Brix: igenis ízlésesen öltözködöm, csak nem a neked megfelelő módon. Légy szves definiáld a szavakat, mert másképpen elbeszélünk egymás mellett: "ízléses" és "nem illik".

randomuser1 2014.10.21. 22:17:22

@Gabor Eisler: én a múltkor az istennel mítingeltem, gondoltam, szólok értetek pár szót, ne veszejtse ela világot, felvettem egy fügefalevelet, csak lazán, minek vágjam puccba magam, de az Úr se volt nagyon kiöltözve, egy sima tóga, oszt jónapot, naszóval, csak azért néztem be ide a bloghura kis földi halandók közé, hogy szóljak, a tárgyalás sikeres volt, maradhattok még egy ideig!

Brix 2014.10.21. 22:17:51

@Gabor Eisler: Általában el lehet mondani, hogy a legtöbb nőnek a szandál zokni párosítás nem jön be. Ettől persze lehet még valaki annyira hippi karakter , hogy éppen egy speciális közönségnek tetszhet , de alapjában véve nem igazán jó párosítás

Brix 2014.10.21. 22:21:38

@Gabor Eisler: Aki ízlésesen öltözködik, az nem vesz fel szandált zoknival vagy zokni nélkül, nyáron sem... Van más alternatíva: minimum egy vászon cipő.

Gabor Jeges 2014.10.21. 22:21:47

@Brix: Mármint mi nem jó párosítás alapvetően? A hippi lány és a zoknis-szandálos srác? Egyébként a hippit kikérné magának. Én csak azért nem, mert nekem személy szerint semmi bajom a hippikkel.

Alick 2014.10.21. 22:22:49

@Brix: "Nyilván aki már saját magát is totális bétának pozicionálja , az soha nem fog vezetői állásba kerülni"

lehet, hogy ha zoknit visel hozzá, akkor nem lett volna sikerember? :))

webtablab.com/wp-content/uploads/2011/09/mark-zuckerberg-1.jpg

Gabor Jeges 2014.10.21. 22:23:27

@Brix: Az "ízléses" kifejezést még mindig nem értem. Légy szíves definiáld! Szerintem én ugyanis ízlésesen öltözködöm.

Circus 2014.10.21. 22:23:33

@Péter Tóth:
'Öltözödési szabályok'???
Amikor megnézed némely 'trendi' divattervező hordhatatlan, úgynevezett 'ruhá'-ját?
Főleg, hogy androgün férfimodellek, piszkafa, nőietlen női modellek mutatják be?
Ez miért nem ízléstelen?

A blog írójának véleményére is kiváncsi lennék ezügyben :)

Gabor Jeges 2014.10.21. 22:25:44

@Emmanuel Goldstein: Oké, de egy olyan névvel mint a tied, nem kell kicsípned magad, hogy Isten szóba álljon veled. Bezzeg nekem...

Alick 2014.10.21. 22:31:30

@Brix: anno erről is azt gondolták, hogy "optikai tuning"

www.neatorama.com/wp-content/uploads/2010/07/boundfeet1.jpg

de én mindkettőben inkább a kínzás fokozatait látom.

Brix 2014.10.21. 22:39:32

@Gabor Eisler: " "ízléses" kifejezést még mindig nem értem." Az izlés minden ember magánügye, DE, a társadalmi elvárások -szokások erősen hatnak rá, így a korral változik. Nem véletlenül nem járunk manapság makkos cipőben, vagy márványkoptatott farmerben, mivel nevetség tárgya lennénk. A szandál, egy néhány éve, a sportszandálok által visszajött valamennyire a divatba , de akkor sem fogjuk csak bizonyos helyzetekben hordani. Én nem hordanám, mert férfiatlannak tartom, de lehet olyan szituáció, amelyben praktikus

Gabor Jeges 2014.10.21. 22:39:49

@Alick: de jó, hogy a 70-es évekből nem linkelted ide a doktorokat. Azok tuti kivertek volna pár biztosítékot. Bezzeg a 60-as öltönyösök, na azok "stílusosak".

Brix 2014.10.21. 22:42:18

@Gabor Eisler: A bemutatott ürge nem ciki, van stílusa...

Gabor Jeges 2014.10.21. 22:43:20

@Brix: "társadalmi elvárások" Ki képviseli a társadalmat? "nevetség tárgya lennénk" Ki az, aki kinevet? Gondolom azok, akik elfogadták a valójában indokolatlan, valós mögöttes tartalom nélküli társadalmi szabályokat.

arsenal71 2014.10.21. 22:44:52

@Péter Tóth: Tudod akkor még örültem, hogy enni van pénzünk, és hogy Párizsban vagyok. Reméltem estig kibírom. Nem bírtam. A zokni ára egy múzeum volt (Balzac). Választottam. Tanultam, mindig van nálam zokni. Igaz, már pénzem is van zoknira.

Gabor Jeges 2014.10.21. 22:45:37

@Brix: na de tornacipőt visel öltönyhöz, ami a cikk szerint "egekbe kiáltó bűn"

Brix 2014.10.21. 22:46:41

@Alick: Kultúra- és korfüggő , hogy mit tartunk esztétikusnak, vonzónak , . Most éppen egy jó ideje a magassarkú az izgalmas fétis...
A férfiak nem nagyon tiltakoznak ellene...

Alick 2014.10.21. 22:48:21

@Brix: "társadalmi elvárások"

Ez is csak egy mém, kvázi-vallás, hitrendszer... vagyis igazából fikció.
Aminek nincs megszemélyesítése, az csak illúzió.

A dressing kód annyiban más, hogy az konkrét és van megnevezhető felelőse, illetve alkalmazási területe.

arsenal71 2014.10.21. 22:51:02

@Advanced Flight: Öcsi Te olyan ostoba vagy, hogy párodat ritkítod. Beszélsz butaságokat, és baromi okosnak képzeled magad. Te nagyon okos. Egyedi, csináltatott cipőim, öltönyeim és ingeim vannak. De mindent a maga idejében kell hordani. Nem hiszem, hogy egy pojáca véleménye ezen valamit is változtat. Ha te a zoknim miatt lenézel, azt a te bajod.
Ostoba vagy, bunkó, és nagyon szeretnél valakinek látszani. Nem sikerült.
Jó éjszakát.

Gabor Jeges 2014.10.21. 22:52:02

@Brix: "A férfiak nem nagyon tiltakoznak ellene" Ezt gondolják a nők. Az persze biztos, hogy a legtöbb férfi utánafüttyent (vagy -fordul) egy megemelt vádlinak és fenéknek (nyilván ezért hordják az örömlányok is a magassarkút), de szerintem ez tárgyiasítja a nőket.

Alick 2014.10.21. 22:52:55

@Brix: férfi vagyok és lehetőség szerint inkább lebeszéltem őket a magassarkúról. De azt pl. beláttam, hogy egy stewardess céges imidzsébe nem fér bele a kényelmes sportcipő a repülőn... :)

Alick 2014.10.21. 22:54:36

@Gabor Eisler: "tárgyiasítja a nőket"

Na pontosan ez az, amit viszont szabotáltam, ahogy csak tudtam. :)

Gabor Jeges 2014.10.21. 22:54:46

@Alick: Viszont kényszerleszállásnál kimondottan hátrányos, ha nem jut el az üléséig.

Péter Tóth 2014.10.21. 22:55:45

@arsenal71:
Mentő körülmény. Nálam is a múzeum-belépő nyert volna. :-)

De akkor utólag vállalni kell, ez egy rossz döntés volt. Nem az alkalomhoz/helyzethez optimális lábbeli választás, a maga hátrányaival.

Brix 2014.10.21. 22:55:54

@Gabor Eisler: Tornacipőt lehet viselni öltönyhöz, lehet akár extravagáns is, ha illik a stílus viselőjéhez illetve a szituáció is nagyon fontos, hogy hol, mikor és ki hordja. Egy állásinterjún már nem biztos hogy telitalálat....

arsenal71 2014.10.21. 22:56:52

@Emmanuel Goldstein: Bocsánat, az nem én vagyok. Én méretre szabott tweed öltönyöket hordok, Burlington zoknikkal. Minden öltözködéskor összehangolom még színben és anyagban is öltözékemet. De melegben szandált veszek testszínű titokzoknival, rövidnadrággal, és kész. Akinek nem tetszik, elfordul. Bunkónak tartanak? Számít egy idegen véleménye? Nem hiszem.

Alick 2014.10.21. 22:58:58

@Gabor Eisler: mesélte, hogy a vészcsúszdás gyakorlatoknál akcióban rögtön le is rúgta magáról a cipőt. :)

arsenal71 2014.10.21. 23:00:26

@Péter Tóth: Vállalom is. Hordom a zoknit, nem szégyellem, sőt hirdetem, nehogy más is így járjon. Operába nem úgy megyek.

Gabor Jeges 2014.10.21. 23:00:52

@Brix: Kivéve, ha valaki a Doctor Who szerepére jelentkezik... A cikk nem taglalja, hogy állásinterjúról vagy utcai viseletről van szó, az öltöny-tornacipő párost főbenjáró bűnnek titulálja. Csakis ehhez képest is megkérdőjelezem a többi állítását.

Gabor Jeges 2014.10.21. 23:04:59

@Alick: Én már csak azért sem örülnék, ha a barátnőm magassarkút hordana, mert egy 6 centis sarokkal már majdnem 190 lenne, és azzal utolérne. Szerencsére eszébe sem jut. Persze itt már nálam is kiütköznek a konvenciók.

randomuser1 2014.10.21. 23:05:49

@arsenal71: én néha direkt választok rossz nyakkedőtűt, a többiek ne érezzék feszélyezve magukat a környezetemben.
nem kéne, de túl lágyszívű vagyok

Péter Tóth 2014.10.21. 23:06:17

@Circus:
Na, azért válasszuk szét az extravaganza divatbemutatók haut couture kollekcióját és a divattervezők/divatházak utcai viseletre szánt modelljeit.

Még csak nem is egyszerre mutatják be azokat. A divattervezők a haut couture kollekció mellett terveznek még pár kategóriában. Például Karl Lagerfeld pár éve a H&M -nek tervezett teljesen normális ruhákat, pedig Lagerfeld nem egy sima egyéniség.

Ne csak a néhány top tervező extravagáns kollekcióját vedd számba, hanem a világ több ezer tervezőjéét is, akik csak tömegmodelleket terveznek.

Brix 2014.10.21. 23:08:30

@Alick: Én bátorítom őket, hogy hordjanak magassarkút és mutassák meg nőiességüket. A nőies nők általában sokkal sikeresebbek az életben, ezért a legtöbb nő törekszik arra, hogy minden lehetséges módon hangsúlyozza a nőiességét

Péter Tóth 2014.10.21. 23:11:32

@Emmanuel Goldstein:
A nyakkendőtű viselése manapság eléggé korlátozott az illem szerint. Bár kezd visszajönni a divatba, az üzleti viseletben még mindig tabu.

arsenal71 2014.10.21. 23:12:33

@Emmanuel Goldstein: Nekem ebben szerencsém van. Nem hordok nyakkendőtűt. Mellényt hordok, mert itt az időjárás megkívánja. Meg hát az órámnak is kell egy zseb.
De a zoknimat nem adom. :) :) :)

Brix 2014.10.21. 23:13:33

@Gabor Eisler: Egy Mark Zuckerberg megteheti hogy öltöny-tornacipő párosban járjon. Az átlagember , akinek alkalmazkodni kell a munkahelyi elvárásokhoz , nem biztos..

Gabor Jeges 2014.10.21. 23:16:15

@Brix: Nem nekem írtad, de reagálok. Szerintem nem azonos a magassarkú a nőiességgel, a sikerességgel végképp nem. Itt megint a páromat hozom fel, aki szinte az összes létező médiában szerepelt már, és eus szinten képviselte hazánkat egy témában, mégsem húzott magassarkút. szépen is nézett volna ki, ha magasabb lett volna, mint a 10 férfi, akikkel egy asztalnál ült. Nagyon jó cipőket választ, de emelt sarok nélkülieket.

Gabor Jeges 2014.10.21. 23:17:23

@Brix: A cikk szerint Zuckerberg egy bűnöző.

prolee 2014.10.21. 23:17:47

54 éves nő vagyok. Igyekszem koromnak megfelelően fiatalosan , ápoltan mutatkozni.
Áprilistól októberig flip-flop papucsban járok (ápolt lábbal persze). Nem általában flip-flpo papucs, hanem csak egy fajta a jó, kínai, egybeöntött gumi, bordás belső talprésszel. Abból kb. hat éve vettem 12 párat (annyi volt összesen az árusnál), elhasználtam három párat eddig. Remélem, a többi kitart életem végéig.
Sajnos csak ebben tudok tartósan járni. Nem bírom elviselni, ha ha a cipő hozzáér a lábujjaimhoz. 9 napig sétáltam Prágában egész álló nap flip-flop papucsban.
Novembertől márciusig Sholl cipőben járok, de van olyan 35.000 forintos Sholl cipőm, amit a vitrinben tartok, mert járni...., na, azt nem tudok benne.
A munkahelyem iroda, ott van repicipőm, amit csak akkor veszek fel, ha kimegyek a szobámból. Egyébként diszkréten kihúzom belőle a lábam.

Fiatal koromban volt egy gyönyörű Salamander cipőm, amiben elájultam az utcán a Stex ház előtt. (Akkor még Deáknak hívták.)

Hát ez van. Divat ide, vagy oda, abban járok, amiben tudok. :))))

arsenal71 2014.10.21. 23:18:50

@Brix: Ne haragudj, hogy beleszólok. Feleségem soha nem hord magassarkút. Nem elvből, hanem a bokája miatt. Mégis a legmagasabb orvosi rangban dolgozik, és a világon elismert orvos. Nagyon szép, extravagáns ruhákat hord, bátor színválasztásokkal, és teljesen lapos cipővel.
Tökéletesen nőies. A nőiesség a mozgásban, és a testbeszédben stb van.
Kiből hiányzik, vehet fel akármit.

Alick 2014.10.21. 23:22:02

@Brix: nem a külsődleges dolgokon múlik a nők sikeressége... viszont a magassarkú erőltetésével szexuális kiállítási tárgyat csinálhatnak magukból.
(férfiként hadd legyek már ennyire feminista :) )

arsenal71 2014.10.21. 23:22:36

@prolee: Helyes. Első az egészség.

Gabor Jeges 2014.10.21. 23:22:42

@prolee: kár, hogy nem tudom lájkolni... a dupla sarok átok. én is mindig kalapáccsal kezdem viselni a cipőket, Egyedül a Martens cipő kímél valamennyire. Persze így is az első fagyokig inkább a szandál,

Gabor Jeges 2014.10.21. 23:24:33

@Alick: de nem visel hozzá zoknit! úgyhogy ez stílusos és állásinterjúra is megfelelő. én mindenesetre felvenném főnökömnek.

Alick 2014.10.21. 23:25:28

@Brix: bölcs ember mondta, hogy a sikeresek mennek a saját fejük után, a lúzerek pedig alkalmazkodnak a trendekhez. :)

Gabor Jeges 2014.10.21. 23:28:17

@Alick: ezt azért árnyalnám: 100 saját fej után menőből 1 irgalmatlanul sikeres lesz, a többi megy a levesbe. 100 alkalmazkodóból 50 sikeres lesz, a 40 mérsékelten, 10 meg megy a levesbe.

Péter Tóth 2014.10.21. 23:34:56

@Alick: Azt hiszem, a dress code-ra gondoltál.

Nos, igen van az egyenruha, ami kötelező. Van a dress code, ami gyakorlatilag kötelező, vagy erősen ajánlott. Ez az egyik véglet. A másik véglet, hogy "azt csinálok, amit akarok, oszt' szóljanak be".

És a kettő között van egy széles skála, nevezzük aktuális divatnak. A divat tulajdonképpen egy folyamatosan formálódó szokásokból, íratlan szabályokból álló dolog, ami rengeteg ajánlást és szubjektív dolgot is tartalmaz. Kicsit benne van az illem is, kicsit benne van néhány kötelező elem, kicsit benne van a közízlés stb.

És ezt az egészet az emberek egyéni mértékben követik vagy veszik figyelembe. De mindenki valamilyen módon figyelembe veszi.
Hiszen ide tartozik az is, hogy magyar férfi nem vesz fel szoknyát nyáron, pedig sokkal kényelmesebb és szellősebb lehet, mint bármilyen nadrág. De a közízlés nem engedi meg, a szokásoknak nem része és egy negatív dolog társul hozzá. Ezt mindenki betartja.
Az is egy szokás, hogy szandálhoz nem veszünk fel zoknit. Ezt meg kevesebben tartják be. Igaz, ehhez nem társul negatív érzés, csak az átlagos öltözködési szabályokban ez van.

Ennyi. Az emberek többsége szerint ez most nem oké. Lehet, hogy 10 év múlva meg oké lesz. De senki sem rosszabb ember, aki zoknival viseli. Főleg, ha egyébként jeles eseményeken, adott társaságban és dress code esetén minden szabályt betart.

Gabor Jeges 2014.10.21. 23:42:00

@Péter Tóth: Az emberek többsége minősíthetetlen színvonalú műsorokat néz a tévében, és ez meghatározza azt, hogy mit lehet nézni. Ezért nincs nekem tévém. A többség ízlése miatt.
Emlékszem, volt egy főnököm, aki rám szólt, hogy hiába van kánikula, tiszteljem meg azzal, hogy nem rövidnadrágban megyek dolgozni. Mindezt úgy mondta, hogy közben az arcomba böfögte a cigarettafüstöt. Mert az társadalmilag elfogadott volt a munkahelyen. A rövidnadrág nem. Inkább olyan helyre mentem át, ahol elfogadtak, ahogy vagyok. én így alkalmazkodom.

Péter Tóth 2014.10.21. 23:53:35

@Gabor Eisler:
Tök igazad van és ezzel rámutatsz egy tényre.

A divathoz/közízléshez való igazodásra valakinek van igény, valakinek nincs. Valaki akar hozzá igazodni, valaki nem. És ez az élet területein vagy időben változhat.

Lehet, hogy én jól öltözöttnek számítok, tehát viszonylag követem a divatot és okosan vásárlok, de ha holnap kitalálnák, hogy trendi a zöld haj, nem festeném be.

Ugyanígy van amiben követem a szokásokat, de valszeg a munkahelynél hasonlóképpen döntöttem volna. Kivéve, ha esélytelen a munkahely váltás, mert akkor lejjebb adok az elveimből, hogy legyen fizetésem.

Gabor Jeges 2014.10.22. 00:07:24

@Péter Tóth: Igen. Nem mindegy, hogy valaki a válság előtt vagy a válság alatt öntudatos. Az is igaz, hogy az élet különböző területein egyetlen ember is lehet különböző mértékben konform vagy nonkonform. Én már gondolkodtam zöld hajon, de nem azért mert trendi. Sőt, ha trendi lenne, talán ellenérzést váltana ki. Lehet, hogy ösztönös, ha valaki a többség véleményével szembemegy, de az biztos, hogy a zokni-szandál esetében nem a társadalommal való dacos szembefordulás a cél, hanem a puszta praktikum. Valamint kell hozzá egy olyan közeg, amelyik ezt elfogadja, és úgy fest, abban a közegben mozgok. Talán ez a fórum az egyetlen, ahol az értékrendünk metszi egymást, mert a való életben különböző társadalmi rétegek mentén párhuzamosan mozgunk, és a végtelenben sem találkozunk.

Péter Tóth 2014.10.22. 00:27:13

@Gabor Eisler:
Nagyon fontos, amit írsz.

Lényeges, hogy a köröttünk lévő közeg hogyan viszonyul hozzánk.

Gabor Jeges 2014.10.22. 00:31:33

@Péter Tóth: Ebből viszont az is látszik, hogy nincs helyem ezen a felületen, mert csak konfrontációs pont vagyok itt többedmagammal együtt. Bár rólunk szól, de a cikket nem nekünk írták. Úgyhogy búcsúzom is. Üdv.

Péter Tóth 2014.10.22. 00:34:11

@Gabor Eisler: Amíg a beszélgetés (vita?) értelmes és előremutató, addig nem baj, ha nem azonos a véleményünk.

BigPi 2014.10.22. 12:34:47

Szerintem minden lábbeli viselésnél elsődleges cél a baleset és egészségvédelem ezután jön a komfortérzet, majd valahol a sorvégén a harmonizáció. Már pedig a zokni egyik feladata a csúszás és kidörzsölés megakadályozása.

Vili Doli 2014.10.22. 12:45:15

@Péter Tóth:

A szandál+zokni egészséges.

A szandál+zokni véd a felfázástól.

A szandál+zokni véd a fertőzésektől.

A szandál+zokni véd a kosztól.

A szandál+zokni védi a lábat a kidörzsöléstől.

A zokni nélküli lábfej meg néha gusztustalan ronda tud lenni, ocsmány, eldeformálódott körmök - ki szereti azt nézegetni?

Vili Doli 2014.10.22. 12:47:50

Vessetek a mókusok elé, de én ebből a blogból tudtam meg, hogy a szandál zoknival viselése öltözködési ficam.

Eddig inkább a mezítlábas szandálviseletet tartottam annak.

Mad Mind 2014.10.22. 13:33:11

@Brix:
Röhejes vagy. A stílus nem pénzkérdés az ízlés meg pláne nem.

2014.10.22. 13:37:14

Aki mezítláb vesz fel szandált, az egy büdöslábú prosztó. Én mondtam, tehát mától ez a szabály. Kéretik értesíteni az ízlésrendőrséget.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.22. 18:25:33

Hordom a szandit zokni nélkül, és zoknival is. Erre varrjál gombot.

Kaszáspók 2014.10.22. 19:46:06

Én meg konkrétan attól vagyok rosszul, amikor mégsem sikerül a "mégsem" szót helyesen leírni és helyette >>még sem<< lesz belőle a - nyilván sokdiplomás (nem sok diplomás) blogíró jóvoltából.

Mert manapság "trendy" az a kreténség, hogy az egybeírandó (nem egybe írandó) szavakat jól különírjuk....

Ami az ontopicot illeti:

Sztán mér kell annyit nyígni azért, mert valaki (férfi) zoknival hord szandált? Ugyanis a férfiak, még a kultúrember korszakban (cirka 50-60-70 évvel ezelőtt, KIZÁRÓLAG zoknival viselték a szandált, megfelelő nadrággal és egyéb más ruhadarabbal hozzá.

Csak a jelenkori primitív, surmó, bornírt és gyökér prolik azok, akik fölveszik a hányingerkeltő, traktortalpú, tépőzáras(!!!) (megbocsáthatatlan) szandálokat meztéllábra, hozzá az igen proli lábszárközépig érő gatyával (konkrétan az).

Úgyhogy maga a szandál, (ha az nem igényes, normális és elegáns) maga a förtelem. Igényes és normális férfiszandált pedig, kultúrember városi környezetben kizárólag zoknival visel.

PS: a "kombó" szó kitalálója és használói számára a szimpla szájonvágás, túlságosan enyhe büntetés lenne....

sony 2014.10.27. 00:38:27

Angliában úgy öltöznek az emberek, ahogy akarnak, senki sem szólja le a másikat, Ezt az ország egyik előnyének mondják. Jó lenne már nálunk is eddig eljutni, tekintettel arra, hogy lehetőségünk nincs megváltoztatni mások öltözködését, a saját hozzáállásunkat kell megváltoztatni. Ha valakinek ez nem tetszik, szíves figyelmébe ajánlom Észak-Koreát, ahol még a fodrásznál kérhető frizurákat is meghatározzák, így biztosan nem vágat senki sem exravagáns hajat ;)

Bambano 2014.10.27. 01:00:40

kimaradt az aktuális heti hisztiből a rövidnadrág, tenisz-zokni, sportcipő kombó? pedig ezt is utálni szokták a wannabe divatdiktátorok...

nem mintha engem érdekelne... ha zakót veszek, begombolom minden gombját. ing alá nem veszek rövidujjú pólót, nem kötöm félre a nyakkendőmet, nem veszek fel nyak nélküli pólót zakó alá, nem keverem a hideg és a meleg színeket, és nem önti el az agyam az epe, ha valaki zoknit vesz szandálhoz.

gigabursch 2014.10.27. 07:35:02

"NEm tudom, hogy kell-e erről részletesen beszélni. Én konkrétan rosszul vagyok tőle, főleg, amikor harisnyával vagy vágyölővel nejlon zoknival párosítják a kivágott orrú cipőt. Félcipőbe szerencsére a frottír zokni nem megy bele, így azt még nem láttam ilyen párosításban, csak a fejlesztőknél papuccsal kombinálva. Vagy szandállal. A lényeg a lényeg: NE tegyétek. Nem is értem, mi motiválja az embereket ilyenkor? Fázik a lába? Vegyen fel zárt cipőt. Azért van..."

Mondjuk az, hogy a zoknit kimosni nem tart semeddig, a szandált meg kissé tovább.
Mert a lábad így is-úgy is izzadni fog, csak a cipőhöz képest kevésbé...
süti beállítások módosítása