Dögös Magas
2014. november 25. írta: Kaitlin

Dögös Magas

Nagyon sokan azt hiszik rólam, hogy mindig jól nézek ki, és magassarkúban rovom a várost, és koptatom az utat mindenfelé. Általában még vezetni is abban szoktam, bár van az a sarok, amiben nem tudok. Ez a magassarok-imádat onnan ered, hogy tini koromban anyukámék megmondták, hogy rövid a lábam, hordjak magassarkút, pedig nem szántak szexmunkásnak, csak azt akarták, hogy csinos legyek, és ne röhögjenek rajtam, hogy milyen rövid és vastag a lábam. A legtöbb ember a magassarkú cipőt a női szexualitás megtestesítőjének tartja: vonzóbbá, nőiessé és légiessé teszi az alakot, s teszi ezt úgy, hogy meg is változtatja viselőjének testtartását, sokkal koordináltabb, fegyelmezettebb lesz, és inkább odavonzza az ellenkező nem tekintetét, ahová kell, mégpedig a ringó csípőre, a kerek fenékre, a szép lábakra, és alapvetően a sokkal egyenesebb, szebb tartásra. 

 sexy heels.jpg

De honnan tudjuk, hogy mindez igaz? Hogy tényleg dögösek vagyunk magassarkú cipőben? A legtöbben elsőre azt mondják, hogy egészségtelen, mindenhol nyomja és eldeformálja a lábat - kalapácsujj, megrövidült lábszárizmok, stb. - károsodik a test súlyelosztása, és minden egyéb, ami ezzel összefügg. Mindez azonban a balerina cipőkre is igaz, pedig azok aztán tényleg teljesen laposak, de talán még egészségtelenebbek, mint egy 4-5 centis sarok. De vissza a dögösséghez: mindezt onnan tudjuk, hogy bizonyított tény. Bizony, vannak olyan tudósok, akik kísérleteznek ezzel. Hah, nem csak én vagyok ilyen zakkant, hogy a cipők és azok hatása, viselkedés megváltoztató hatása érdekel. Dr. Paul Morris, pszichológus is végzett kísérletet ezzel kapcsolatban. Nők testére ún. fénypontokat rakott, csak azok látszottak, miközben lapos és magas sarkú cipőben kellett sétálniuk a sötétben. A tesztelt alanyok (férfiak és nők) csak a pontokat, azok mozgását látták és el kellett dönteniük, hogy mennyire szexi az illető. Ez alapján az derült ki, hogy amikor magassarkúban jártak a nők, sokkal vonzóbbnak találták a járásukat, mint amikor laposban. Pedig ugyanazok a nők voltak!

sexy heels 2.jpg

Egy szó, mint száz: a kísérlet is azt mutatja, hogy a nők magassarkú cipőben másként járnak, "kisebbeket és gyakrabban lépnek, kevésbé hajlítják be a térdüket, viszont a csípőjük jobban ring. Szóval a lányok ilyen cipőben csajosabban járnak". A magassarkú jobban kiemeli viselőjének nőiességét. Ennyi. Hajrá lányok, télen is tessék magassarkúban járni! 

 

 Forrás: itt és itt

Képek itt és itt

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr176929841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása