Drága? Olcsó?
2014. november 28. írta: Kaitlin

Drága? Olcsó?

Hibázni tudunk nagyot azzal, hogy mit veszünk fel a lábunkra (lásd ez elkopott cipősarkakat és társait itt). De vajon azon gondolkoztál már, hogy a cipőd, legyen az akármilyen drága is, miért hat "olcsónak" vagy közönségesnek? Nem? Hát akkor eljött ennek is az ideje! Nem attól lesz kifinomult és igényes a teljes kinézeted, mert méregdrága cipő van a lábadon, hanem mert nincs "túlcsinálva", azaz itt is érvényesül a kevesebb több elve. Értem én, hogy követni kell a divatot (bár szerintem nem majomként), de fontos, hogy a személyiségünkre szabjuk és az alkalomhoz igazítsuk. Lássunk hát néhány olyat, ami a még a drága cipőt is közönségessé teheti.

1. Túl sok minden egyszerre

Él a kevesebb több elve itt is. Ha túl sok csicsa, minta, strassz, szegecs, fény, kép stb van egyszerre a cipődön, igencsak közönséges lesz a hatása. Fontos a díszítés, de ésszel és mértékkel. Válassz egy fajtát (leopárd minta, arra pl strassz már nem kell) és minél letisztultabb, egyszerűbb formát. Tuti nagyon sikkes lesz a hatás.

túl sok minta.jpg

2. Nem tudsz benne rendesen járni

Hát, ezt nem kell részletezni, azt hiszem. Ha nem megy a cipőben a járás (legyen az lapos, alacsony, magas, szandál, papucs, megkötős vagy belebújós), akkor ne erőltesd, mert nincs annál szánalmasabb látvány, mint amikor valaki az életéért küzd minden egyes lépésnél. Ezzel nem a magasosztály kifinomultságát fogod sugallni. Ha kell, gyakorold otthon a járást abban a cipőben, amiben annyira nem megy. Én szoktam, főleg, ha még új is a cipő.

tudj benne járni.jpg

3. Látványosan műbőr

 Ma már olyan műbőr cipőket gyártanak, hogy szinte senki meg nem mondja róluk, hogy nem igaziak. Viszont nagyon figyelni kell, hogy tényleg olyat válasszunk. Hosszú csizmánál inkább kerüljük, igyekezzünk igazi bőrt szerezni (szezon végén, leárazáskor isteni darabokat lehet kifogni szinte mindenhol), a műbőrt pedig hagyjuk meg a félcipőknek vagy a bokacsizmáknak vagy a szandáloknak. 

túl műbőr.jpg

4. Túl fényes

Az igazi lakkbőr cipők gyönyörűek. Viszont ha feltűnő színben vesszük (királykék vagy barbi rózsaszín) inkább hat olcsónak (és közönségesnek), mint drágának. Ha vad színű cipőre vágyunk, válasszuk inkább a hasított bőrt, a lakkot pedig hagyjuk meg a hagyományos színeknek: fekete, nude vagy fehér. 

túl fényes.jpg

5. Túl nagy platform

Tudom én, hogy a platform nagyon jó és sokkal kényelmesebbé teszi a cipőt, de hanyagoljuk a pornósnak ható magas platformot. Egy kevés belőle szexi és nagyvilági hatást kelt, de itt is a kevesebb több elve érvényesül. Én a rejtett platformra esküszök, olyan titokzatos :)

platform.jpg

 6. Kitaposott, viseltes cipő

Végül, de nem utolsó sorban mindig figyeljünk a cipőnk állapotára. Ha már viseltes, kitaposott, inkább cseréljük le. Időközben pedig vigyázzunk rájuk, amennyire csak tudunk, hogy minél tovább szépek és épek maradjanak. Hosszabbítja a cipők életét, ha nem mindennap ugyanazt viseljük, hanem váltogatjuk a lehető leggyakrabban, így kevésbé kopnak és tényleg továbbtartanak. 

 worn out shoes.jpg

 

Forrás: itt

Képek: itt és itt

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr316860965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása