Mikulásra
2014. december 07. írta: Kaitlin

Mikulásra

Mikulás előtt mindenki szakszerűen kitisztítja, kifényesíti a cipőjét és abban reménykedik, hogy neki is hoz valamit az Öreg, mert azért mindenki jó volt az előző évben annyira, hogy egy szaloncukrot megérdemeljen. Vagy virgácsot, de valami legyen abban a cipőben, főleg, ha már olyan szépre suvickoltuk! 

De honnan is ered ez a hagyomány? Az internet, mint teljesen megbízható forrás, azt mondja, hogy középkorban terjedt el az a legenda, hogy Miklós püspök tudomására jutott a szomorú hír, hogy az egyik apa a szegénysége miatt kénytelen nyilvánosházba adni három lányát (pont, mint a magyar népmesékben). Miklós ezt nem hagyhatta és az éjszaka folyamán egy nagy erszény pénzt dobott be hozzájuk az ablakon keresztül, így mindhárom lány férjhez mehetett és megmenekültek a nyilvánosháztól. Gondolom, ezért tesszük, tettük mi is Mikuláskor a csizmánkat az ablakba, hogy valamelyik jóakarónk tegyen bele sok ajándékot! Az enyémbe senki nem tett semmit, pedig elég jó volt egész évben. Most azzal győzködöm magam, hogy azért nem kaptam semmit, mert másnak nagyobb szüksége van rá, mint nekem. És ez igaz is! 

A galériában néhány cipőt gyűjtöttem össze, amikbe tuti kaptok ajándékot, ha azt teszitek ki jövőre az ablakba!!!

 

Forrás: itt

Képek: itt, itt, itt, ittitt és itt

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr166952717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása