Kényelmes Magas
2014. december 17. írta: Kaitlin

Kényelmes Magas

Minden nő tudja, legalábbis remélem, hogy a magassarkú a nap végére sok minden tud lenni, de kényelmes ritkán. Valahol mindig megnyomja a lábunkat és másra sem vágyunk, csak hogy hazaérjünk és jó messzire (nem arra a Messire!!) lerúgjuk és mezítláb flangáljunk a lakásban fel-alá. De hát ez van, a szépségért meg kell szenvedni, ugyebár. Viszont erre is, mint minden másra, van megoldás! Ugye, hogy mindenki felkapta most a fejét és azon gondolkozik, hogy hogy a viharba lehet egy magassarkú kényelmes még a nap végén is, hogy ne úgy érezzük, mintha egy kalodába lenne zárva a kis lábunk. Az alábbi tippek nagy segítséget nyújtanak ehhez, tessék őket kipróbálni, nekem már sokat segítettek!!

1. Zselés talpbetét

Szerintem ez isten egyike a sok ajándéka közül (pl.: légkondit, hűtő és meleg víz), hogy megkönnyítse az életünket. Enyhíti a talpon érzett fájdalmat (már ha érzünk valamit 3 óra után) és segít abban is, hogy ne legyenek akkora bőrkeményedések a lábunkon. Lehet cipőből cipőbe importálni őket, tehát egyszerre több cipőt ütünk egy csapással. Szóval tessék beszerezni egy party-feet-et a Scholltól!

 kenyelmes_magas_1.jpg

2. Járj helyesen

A magassarkú cipőhöz másmilyen járás kell, mint a laposhoz. Tetszik, nem tetszik, így van. Muszáj egyenes háttal és derékkal járni (meg a fejed az égnek) ahhoz, hogy elegáns legyél. De ezzel a cipőd is kényelmesebb lesz, mert sok terhet levesz a lábad elülső részéről és jobban eloszlik a súly és inkább a sarkadra helyeződik, kecsesebbé és nőiesebbé téve a járásod. Meg a lába is kevésbé fájdul meg. 

3. Szünetelj

A szüneteltetés ebben is, mint sok minden másban, nagyon jót tesz. Én szoktam csalni és az asztal alatt is néha lerúgom a cipőt. Ennél hatékonyabb, ha max 2 napig viselsz magassarkút, aztán egy nap pihenő és utána megint. A kevesebb több elve itt is érvényesül. Bár én csak péntekenként és hétvégén húzok laposat. Mindenki ízlés és fájás alapján :)

4. Bokapántos cipők

Van az úgy, hogy, amikor megvesszük a cipőt, akkor tökéletes, aztán néhány hordás után mintha kitágulna és ki-kilépünk belőle. Ezért jók a bokapántos cipők, amik fogják a bokádat és nem engedik, hogy a lábujjaiddal kapaszkodj, ezáltal teljesen elgémberítve a lábaidat. Igaz ez cipőre és szandálra  egyaránt. Nagy segítség abban, hogy sokkal komfortosabban sétáljunk a magassarkúban.

bokapantos.jpg

5. Tágítsd a cipőket

Sokan ajánlják, hogy a nap végén próbáljunk cipőt, mert addigra már egy kicsit bedagad a lábunk, tehát egészen biztos, hogy megfelelő méretet veszünk. És még néha ekkor is kell, hogy otthon egy kicsit tágítsuk a cipőt. Én vagy kitömöm őket sámfával vagy papírral jó erősen vagy otthon is azokban vagyok (bármennyire is kellemetlen néha), hogy szokja a lábam formáját. Így amikor fel kell venni, addigra tágul annyit, hogy kényelmes legyen. 

6. Kényelmes forma

Mindig olyan formát válassz, ami kényelmes. A hegyes orrú cipők inkább a keskeny lábfejűeknek kényelmes, míg a kicsit szélesebb lábfejűeknek a kerekebb orr forma a jobb. Tessék erre odafigyelni, mert nagyon sokat jelent a komfort érzetünknek és nem szégyen - egyik sem!:)

 kerekorru_cipo.jpg

Forrás

Képek itt, itt és itt

 Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr756968345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2014.12.18. 16:31:17

Van ,gyogycipőben,fekete lakk, scholl
elől kivágott, 1,5 cm magas talp,zselés,kb 7 cm sarokkal

Kyria 2015.01.28. 16:00:05

A bőrcipők tágulnak, ez teljesen természetes jelenség. Én azzal szoktam megoldani, hogy egy fél számmal kisebbet veszek, de pl. a Högl-nél már jártam úgy, hogy a 37-es cipőjük az amúgy 38-as lábamra is nagy lett egy idő múlva. Ámde a Scholl gyárt egyéb nagyon hasznos cipő kiegészítőket is, többek között van egy olyan, amit a hátsó rész legmagasabb pontjára kell beapplikálni (tulajdonképpen egy átlátszó "pánt"-szerűség) és nagyon jól megtart (vagyis nincs több "kilépés").
süti beállítások módosítása