Cipők a Victoria és Albert Múzeumban
2015. november 22. írta: Kaitlin

Cipők a Victoria és Albert Múzeumban

Nagyon érdekes kiállítás van Londonban a Victoria and Albert múzeumban. Természetesen, a cipőkről szól az egész! Még 2016. január 31-ig megtekinthetők a lábbelik, amik gyűjtőktől is érkeztek a kiállításra. A cipőkészítésbe, illetve a cipő jelentőségébe enged abszolút egyedi bepillantást a leírás alapján a kiállítás. Több, mint 200 pár cipőt lehet megnézni, a szandáltól egészen az egyiptomi mokasszinokig. A cipő kultúrális jelentőségét, illetve hatását is bemutatja:  a cipőnknek lehet varázsereje, mint a mesékben a hétmérföldes csizmának, vagy egyenesen az egész életedet megváltoztathatja, mint a Hamupipőkéét. 

Emellett a kiállítás rávilágít a cipő társadalmi státuszt kifejező hatására is. Már a középkorban is megvolt ez a szerepe a cipőnek és a 21. században sem változott ez: ha valakin látunk egy Louboutint, akkor tudjuk, hogy melyik kaszthoz tartozik. Valószínűleg nem a penny-ben pénztáros...

Megjelenik a kiállításon a cipő, mint szexuális csábítás eszköze. Azt hiszem erről oldalakat, könyveket lehetne írni, hogy mit tesz egy jó cipő egy nővel és mennyire szexi az, ha semmi más nincs rajta csak egy cipő...

 A cipőkészítés folyamatát is meg lehet nézni. Azt nem mondom, hogy el lehet tanulni, mert arra ennyi idő biztosan kevés, de nagyon érdekes, hogy miből is áll össze egy cipő és milyen kihívásokkal néznek szembe a készítők manapság, illetve korábban mik voltak ezek. Most a minél magasabb sarok megvalósítása adja a feladatot nekik. 

Végül, de nem utolsó sorban, emlíést kell tenni a cipőmániásokról, a gyűjtőkről. Ki, miért és milyen cipőt gyűjt, ezt magának dönti el, lehet a cipő designer vagy sportcipő, vagy csak egy csodálatos emlék, ami kötődik hozzá. Mindenki ízlés és pénztárca szerint. :)

Alább néhány kép a kiállításról! Ha valaki arra jár, menjen el helyettem is, bár a jó szerencsém még lehet elküld addig a környékre és magamnak is megnézhetem ezeket a csodákat!

Forrás itt 

Képek itt

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr128100678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása