Cipők - Könyvajánló
2015. december 07. írta: Kaitlin

Cipők - Könyvajánló

Mikulásra valami teljesen másról terveztem írni, mint ami kikerekedik belőle, de olvassátok ezt is izgalommal!

Szóval van a piacon elég sok olyan könyv, amit érdemes átnyálazni, belenézni, megforgatni cipő témakörben. Ezek közül gyűjtöttem most össze néhányat, amit már vagy olvastam vagy rajta van az ajánlott irodalom listán, mint anno egyetemen volt.

Paola Jacobbi - Akarom azt a cipőt

Olasz újságíró és cipő fanatikus, aki igazán könnyed és közérthető stílusban ír a cipőkről és azok hatalmáról. Igazi bevezető könyv a cipők birodalmába. Két évente el szoktam olvasni, mindig találok benne valami újdonságot és soha nem találom unalmasnak.

Christian Louboutin by Christian Louboutin

Christian Louboutin  könyve magáról, a méltán híres, gyönyörű, kézi készítésű cipőiről, főként az überszexi körömcipőről. A névjegyét jelentő piros talpú cipője trendet teremtett és fashioniszták és hírességek kedvencévé vát, mitöbb, státusz szimbólummá. Napjaink legexkluzívabb tervezőjének egyik remekműve ez a könyv.

Nancy MacDonnell - The Shoe Book

Az egyik legátfogóbb kötet a cipőkről, illetve annak történetéről, változásáról, fejlődéséről. A kezdetektől napjainkig végigveszi a különböző trendeket, milyen jelentőséggel bírt, illetve bír ma a cipő. Közreműködnek benne napjaink meghatározó "cipősei", Manolo Blahnik, SJP vagy a fentebb említett Louboutin.

Marta Morales - The Complete Book of Shoes

 Ez a könyv kötelező a fashionisztáknak és cipőmániásoknak. A könyv végigkalauzolja az olvasót a világ divatfővárosain, New Yorktól Tokióig a legavantgardabb tervezők műtermein keresztül. Ha inspirációra van szükségünk, akkor ennek a könyvnek a polcon a helye!

9b58207f393a3ea21d0a897ba064b193.jpg

 

Tamara Mellon - In My Shoes - A Memoir

Tamara Mellon és a Jimmy Choo név kéz a kézben jár: együtt lettek világhírűek és erről az utazásról szól ez a könyv. Hogy hogyan lesz a Vogue szerkesztőjéből  egy suszterrel közösen felépített világhírű márka. Ez a történet is ékes példája annak, hogy semmit nem adnak ingyen...

Határidőnapló

Ezt tényleg csak fanatikusoknak: határidőnapló, minden napra egy cipővel!

Kép

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr998134908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása