Alapok - Férfiaknak
2015. április 13. írta: Kaitlin

Alapok - Férfiaknak

Azt mondják, hogy a férfiak cipőjéről rögtön meg lehet  állapítani, hogy odafigyel-e a részletekre vagy sem. Ha felvesz egy gyönyörű öltönyt olcsó, ócska cipővel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem a részletek embere. Pedig az ördög még mindig és ezen a téren is a részletekben rejlik. A férfiaknak cipők terén is egyszerűbb dolguk van, mint a nőknek, mert elegendő néhány jól megválaszott pár és  azokkal évekig jól el lehet lenni. Figyelni kell a minőségre és a stílusra és mindeképpen ápolni kell őket, hogy minél tovább jó szolgálatot tegyenek. Lássuk ezekhez az alapszabályokat.

1.  Kerüljük a kocka orrú, gumitalpő cipőket. A cipőd is legyen olyan finom, kifinomult és divatos, mint a gardróbod többi része. Keskeny fej és kerekített, de nem hegyes, orr, ami férfias, divatos és ízléses. Ez minden, ami kell.

2. Minden férfinak szüksége van egy fekete megkötős cipőre. Ez az alap. Mindenhez illik: ha kiöltözöl vagy ha inkább casualben nyomulsz, akkor is tökéletes választás. Farmertől öltönyig, mindenhez jó. Semmi minta, semmi giccs és az irodába is és buliba is felveheted.

3. A cipőd talpa sem elhanyagolható. A legjobb, ha az is bőrből van a felsőrész mellett. Legyen kicsit erősebb, keményebb talpú a cipő, ami nagyon divatos a skiny nadrággal vagy öltönnyel is. Ha odafigyelsz rájuk, akkor életed végéig elkísérnek majd.

3012bacce9f0a60de11ef8a1e400185f.jpg

4.  Tegyük fel, hogy ragaszkodsz egy kis extra kényelemhez és gumitalpú cipőt választasz. Szuper jók rossz időben és nagyon kényelmesek is. Viszont a bőr talppal ellentétben, ezek ha egyszer elkoptak, akkor annyival annyi is. Ezeket kicserélni vagy javítani nem lehet úgy, mint a bőrtalpúakat. 

5. Hogyan teheted sokáig gyönyörűvé a bőr cipődet, amit bármelyik jó cipész megcsinál?

 - Védd az orrát és a sarkát ráerősített védőkkel. 

 - Egy év után tessék ellenőrizni a talpat is és ha kopott vagy elvetemedett, akkor varrassunk rá új talpat

6. Mindig legyen tiszta és fényes a cipőd. Ehhez szükség van  egy fekete és egy színtelen boxra (én Kiwit használok), egy finom kefére és finom rongyra (vagy pólóra), amivel a boxor fel tudod kenni. És egy használt női harisnyára, amivel én szoktam fényesíteni a cipőket. Tükör fényes lesz a végeredmény! Harisnya helyett viaszos szivacsot is használhatsz. 

461100a8bf5c6183c2777e4aae359190.jpg

 

7. Férfi cipők elengedhetetlen kelléke a sámfa. Nincs mese, egy igazi bőr cipőhöz kell és kész. 

b17c342b3b505896f7c70b434ffe7453.jpg

 

Forrás itt 

Képek itt, itt és itt

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like! 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr977255291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2015.04.13. 16:37:14

"A legjobb, ha az is bőrből"

Nekem ez speciel 2 óra után olyan láb-, derék-, és hátfájást okoz, amit 2 hétig tart kipihennem.

"Viszont a bőr talppal ellentétben, ezek ha egyszer elkoptak, akkor annyival annyi is. Ezeket kicserélni vagy javítani nem lehet úgy, mint a bőrtalpúakat."

Még az életben nem kopott el gumitalpú cipőm. Mindnek a talpbélése és belseje adta meg magát.
Amúgy bőrtalpú cipőt is csak akkor éri meg javítani, ha hatszámjegyű forintba került. De akinek meg ennyi pénze van cipőre, az nem megjavíttatja, hanem vesz újat.
50000 Ft-nál olcsóbb cipő talpát nem éri meg kicseréltetni.

Travis007 2015.04.14. 01:06:37

Ha a cipo talpa nem a ragasztott eljarassal van hozzaerositve a felsoreszhez hanem ugy van hozzavarva akkor a gumitalpu cipot is ujra lehet talpalni. A bor talpu cipokre pedig nemszabad vedo vasat tenni mert elrohad alatta a bor.

Túrós (törölt) 2015.04.14. 08:28:27

"Keskeny fej és kerekített, de nem hegyes, orr, ami férfias, divatos és ízléses. Ez minden, ami kell."

Persze, jól néznek ki ezek a keskeny cipők, de mi van akkor ha széles a lábam? Azért nem fogok folyamatosan nyomorogni csak hogy űber elegáns legyek
süti beállítások módosítása