Könnyfakasztó Sportcipők
2016. április 03. írta: Kaitlin

Könnyfakasztó Sportcipők

Hát, én most kezdtem el megint futni, gondoltam is, hogy kellene egy új cipő. Pont kapóra jött a Marie Claire oldalán a cikk, hogy vannak itt csodálatosan fantasztikus új sportcipők, amik most jöttek ki és a kínai új év, a majom évének jegyében lettek tervezve. Ha boltban veszem a kezembe őket, tuti azonnal raktam volna vissza a polcra, főleg azután, hogy meglátom az árukat. Ezek a Bicon and MacheCustom Kicks által tervezett cipők potom 4 millió dolcsit kóstálnak, ehhez képest néhány igen drága cipő a fasorban sincs. Na de felmerül tök jogosan a kérdés, hogy mi a franc kerül ezeken ennyibe? Meg hogy ki veszi meg és utána fel. 

A cipők fantázia a neve a Fire Monkey (Tűz Majom), amit a már említett kínai új év ihletett. Többszáz fehér gyémánt, és kék zafír található rajtu 18 karátos arany foglalatban, van rajtuk krizantém minta kékben, fehérben és aranyban plusz még a logók is. Arany árcímke és saját doboz, 18 karátos arany alapú kijelzővel, jár a pakkhoz és LED világítás. 

És ilyenkor gondolja az ember, hogy kinek kell és egyébként is mire fel ilyen drága cipő és mire verik el azt a sok pénzt azok, akik megkapják? Itt a történetben a csavar: ezeket azért tervezték és árusítják, hogy pénzt gyűjtsenek a Soles4Souls globális, non-profit cég számára, amely cipők és ruhák osztásán keresztül lép fel a szegénység ellen. Eddig 26 millió pár cipőt osztottak szét a világ 127 országában. A mostani cipők a 2016-os kampány részei, amellyel az idei nyárra gyűjtenek pénzt.  

A művész, Dan Gamache szerint, már az csodálatos dolog, hogy egy cipőt olyanra készítenek, amilyet a megrendelő szeretne. De az a tudat, hogy ezek a sportcipők valójában gyerekek lábára varázsolnak cipőt, az még csodálatosabb érzés. 

Szóval, ezek a sporticipők valószínűleg nem jönnek majd szembe a Tihany félmaratonon júniusban, de mindenképpen jó célt szolgálnak. Ha valaki szeretne licitálni rájuk, New Yorkban megteheti! :) Ha valaki jó ügyet szeretne támogatni, javaslom ezt. Nem feltétlenül cipő, de a futáshoz az is kell! :)

 expensive-trainer-new-landscape.jpg

Kép innen

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr868557326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása