Cipőpucolás Mesterfokon
2016. szeptember 18. írta: Kaitlin

Cipőpucolás Mesterfokon

Soha eddig nem írtam folytatásos (tele)regényt, de most ennek is eljött az ideje. Lehetne kérdés, hogy mégis miért 2 poszton keresztül fut majd ez a sztori, amikor végtelenül egyszerű maga a munkafolyamat. Hát azért, mert elég hosszú leírni és azt tudom, hogy sokáig nem lehet valaki figyelmét lekötni. Legalábbis az enyémet viszonylag nehéz és nem akarlak titeket terhelni hosszú órákon át az olvasgatással. Inkább 2 etapban nyomjuk le, lesz mit várni, az biztos! Na és hogy milyen munkafolyamat leírása lehet ennyire hosszú? Hölgyeim és Uraim ez nem más, mint a cipőfényezés! Ez maga egy tudomány, a poszt végére mindenki érezni fogja. És amellett, hogy tudomány, nagyon fontos része is a cipőápolásnak plusz szerintem stressz levezetésnek, kikapcsolódásnak sem utolsó tevékenység.

Sok annál kiábrándítóbb dolog van, mintha a valaki szépen kinyalta magát, a cipője meg koszos, kopott és ápolatlan. Igen, az is lehet ápolatlan. Most a 10 lépéses, ultimate férficipő fényezést fogjuk átvenni.

  1. Lépés – Cipőpucoló készlet

Elengedhetetlen kelléke a cipőpucolásnak és fényezésnek. Ebbe tartozik

                - Cipő fényező krém/paszta - viaszos

                - Kefe a krém/paszta felviteléhez

                - Lószőr kefe – ez a legfontosabb és legsokoldalúbb, a cipőtisztításához és fényezéséhez

                - Fényező rongy

461129b521f3096ee98864c8f85a1db5.jpg 

  1. Lépés – Cipőpucoló tér

Jó, ha van a lakásban egy olyan hely, ahol ezt a tudományt tökélyre tudod fejleszteni. Mármint a cipőpucolást és fényezést. Olyan helyet keressünk neki, ahol nem baj, ha ez vagy az lecseppen és foltot hagy vagy szépen terítsünk meg egy ronggyal, ami fölött végezzük a különböző lépéseket. Nálunk régen a kazánház volt a cipőpucoló terület, nálam most a fürdőszoba köve az, egy törölközővel letakarva.

  1. Lépés – Cipőfűző eltávolítás – viszonylag egyszerű feladat, de annál fontosabb
  2. Lépés – Takarítsuk le a koszt és minden más nem odavalót a cipő felületéről. Ez már kicsit izgalmasabb, mint a cipőfűző kihúzása J Fontos, hogy MINDEN szennyeződést eltávolítsunk a cipőnk felületéről. Ennek több módja is van:
  • A lőszőr kefével mindent lefekélünk róla
  • Szappanos víz – nedves (!) szappanos szivaccsal vagy ronggyal töröljük át a cipőt. Ez le fogja hozni azokat a szennyeződéseket, amiket a kefe nem tud(ott( leszedni
  • Körömlakk lemosó - a korábbi fényesítések nyomait szépen el lehet távolítani körömlakk lemosóval. Egy kozmetikai vattát benedvesítünk vele és szépen áttöröljük a lábbelinket.
  • Víz és ecet – télen ennek segítségével a só-és hófoltok eltűnnek.

Nagyon fontos, hogy amikor áttöröljük a cipőt bármilyen nedves ronggyal, hagyjuk teljesen megszáradni, mielőtt a következő lépésre áttérnénk.

Ennyit mára, a cipőnk most már abszolút tiszta, minden kosztól mentes. A következő lépések pedig a következő posztban.

Forrás itt

Kép itt

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3210261186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása