Vízhatlanítás, Cipőre Szabva
2016. október 25. írta: Kaitlin

Vízhatlanítás, Cipőre Szabva

Nincs is annál borzasztóbb, amikor megveszed álmaid cipőjét, imádod, szereted, még az is lehet, hogy spóroltál rá, aztán eljön a NAGY NAP - végre felveszed, csillogsz és tündökölsz benne, aztán jön az eső és pikkpakk vége is a tündérmesének. Főleg, ha elfelejtetted korábban vízhatlanítani. Ha gumicsizma volt az álom, akkor ne olvass tovább. Viszont ha valamilyen kényesebb anyagból készült (selyem, hasított- és puha bőr, hal- vagy kígyóbőr), akkor bajban vagy. Minden oda, pénz, paripa, csak a csúnya cipő marad - meg a rosszkedv, amit generál. Fontos, hogy nem minden anyagot kötelező vízhatlanítani, sőt, van, amelyiket egyenesen tilos - pont azért, mert tönkreteszi az eredeti elképzelést. Ilyenek a lakkbőrök, a szőrösek vagy a flitteresek. Ezeknél a vízhatlanító anyag elveszi a fényüket, összeállítja a szőrt vagy elveszi a flitter lényegét: a csillogást. Szóval itt kerüljük! Ha viszont olyan anyagú a lábbeli, amit lehet, azokat érdemes az első használat előtt leápolni. Nem csak azért, hogy ne ázzon be, hanem mert a koszt is taszítja és a cipő eredeti kinézetét sokkal tovább megőrizhetjük. 

vizhatlanitas_1025.jpg

Mire figyeljünk, amikor vízhatlanítót vásárolunk? Első sorban arra, hogy milyen anyagú a cipőnk: annak megfelelő szert vegyünk, mert a nem megfelelpő károsíthatja az anyagot. Ökölszabályként azt mondhatjuk, hogy a méhviasz, a különöző krémek és olajok nagyon jók finom bőr ápolására és vízhatlanítására. A fújós változatokat pedig selyemhez, hasított bőrhöz és hal- és kígyóbőrhöz használjuk.

Fontos, hogy mindig kövessük pontosan a használati utasítást a legjobb hatás elérése érdekében! 

Én a Deichmannban vagy a Renoban szoktam vásárolni a vízhatlanító spray-ket, mindkettővel meg vagyok elégedve! A Renos már fesztiválon is bizonyított: még a por sem ragadt rá a cipőre tőle! 

Forrás itt, kép itt

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8011824705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása