Csizmát Akarok!!!
2016. október 06. írta: Kaitlin

Csizmát Akarok!!!

Azt már nem mondhatom, hogy jön a tél, mert kb itt van, lefagy a lábam a félcipőben, a melegebb cipőket meg nem nagyon tudom, hová rejtettem el a költözés alkalmával és nem volt lehetőségem még felkutatni őket - a gigantikus méretű, egy darab szerkényemben. Meg kedvem sem volt hozzá, mert én készültem bőszten a vénasszonyok nyarára, ami úgy tűnik, az idén, érdeklődés hiányában elmarad. Biztos csak én váltottam rá jegyet. Na de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy rájöttem, hogy nekem csizma kell!!! Mert amik voltak, azok elkoptak, öregek, viseltesek, cserélni kell, kiszolgálták az idejüket. Midegyik legalább sok éves, de vigyáztam rájuk, ezért ez kevésbé látszik rajtuk. De mit csinál az ember lánya, ha keres valamit? Felüti az internetet. Gondoltam, mielőtt elmegyek bármilyen üzletbe, ahol lábbelit árulnak, megnézem, mégis mit kíván a magyar nemzet, avagy mit ajánla a magyar cipőpiac. Első körben sírva fakadtam, aztán meg az internet mélyebb bugyraiba ástam bele maga, ahol végképp elkeseredtem. Sőt! Fel is háborodtam! Hogy min? Elsőkörben azon, hogy nem hiszem el, hogy egy minőségibb csizmáért a magyar minimálbér felét elkérik. Második körben azon, hogy ocsmányak ezek a csizmák. Nem tudom, hogy ezekre van igény, vagy úgy gondolják, hogy lesz nekünk ez is, örüljönk, hogy van miben járni? Gondoltam egyet és beírtam a keresőbe a Peter Kaiser csizmák (boots) kompozíciót és megrökönyödve találtam, hogy 79 angol fontért lehet külföldön Peter Kaiser csizmát venni. 79 fontért, ami 27 500 forint. Ennyiért itthon, legalábbis az általam megnézett oldalakon, Tamarsit is alig lehetett találni. Ami persze nem bőr volt, hanem szövet. Sok sikert vele a hóban meg a hidegben, hogy ne fagyjon le az ember lába és ne ázzon át teljesen.

af214cb9ea03fc0f7c6e25b3f4c0d046.jpg

Összesen 10 oldalt látogattam végig, mindegyiken ugyanazokat a szűrőket állítottam be, 39-es, fekete, hosszúszárú csizma. Ami bőr, az minimum 35 ezer forint, ellenben csúnya. Ami nem bőr, az van egy huszashoz közeli áron, de szintén vagy csúnya vagy ugye nem akarom kifelé pumpálni belőle a vizet, mert átázott. Ha normális csizmát akarok venni Magyarországon, akkor tényleg legalább 40 ezer forintot kell ráköltenem? Nem irreálisan sok az? Értem, hogy hosszútávú befektetés és nem egy szezonban fogom hordani, de akkor is. Máshol (más országban) miért jóval olcsóbb? És miért szebbek? Vagy most a Glamour napok előtt mindennek feltornázták kicsit az árát, biztos, ami biztos alapon? Szóval itt állok, X pár bokacsizmával azon aggódva, hogy lehet megfagy a lábszáram, mert nem lesz, ami takarja. És nem azért nem adok rá ki ennyi pénzt, mert nincs rávaló, hanem mert az elveimmel szembe megy teljesen. 30 ezernél többet nem szívesen adok ki egy csizmáért, ami nem is tetszik. Üzenem minden cipőláncnak Magyarországon: mi is szeretjük a szép cipőket, elérhető áron!

A felkeresett honlapok: CCC, Tamaris, cipoplaza, cipomarket, noi cipo shopDeichmann, Reno, Humanic, ecipo, fashiondays

 Szóval kénytelen leszek a saját szememmel meggyőzödni arról, hogy tényleg ennyire rossz-e a helyzet!

Kép 

Ha Téged is érdekelnek a cipők, klikk és like! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciposarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2211769907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R2D2 & C3PO 2016.10.07. 08:14:59

És mikor végre elszánod magad a 30 ezres kiadásra, kiderül, hogy nincs a lábszáradra fazon...

Vettem egy kínait 5 ezerért. Evvan. (Bezzeg nekik volt választékuk!)

SiKom 2016.10.07. 08:49:59

Egyszeru: ez azert van, mert keves a magyarok penze, nem vesznek eleg csizmat. Aki viszont megis vesz, azon kell bevasalni a profitot.

Az angolok a 80 fontos csizmabol siman vesznek havonta egyet, mig te ennyiert max evente.

Dr.Démonmac1 2016.10.07. 09:27:29

Nem a cipőláncoknak kell üzengetni, hanem a kurmánynak, hogy miért 310 Ft az euro.
A "cipőlánc" nem jótékonysági intézmény.
Az elkészítés, a nyersanyag a szállítás, mind pénzbe kerül, erre jön még rá az általános fosztogatási adó.
Amivel ki tudod védeni, az a csodálatos internet, pl az amazon.
csak azt kell megoldani, hogy a navos rablókkal ne kerüljön a termék kapcsolatba.

tarackos 2016.10.07. 09:32:41

Egy jo bor cipo is ennyibe kerul, miert lenne olcsobb a tobb anyagot igenylo csizma?

Amugy evszak vegen kell venni amikor learazzak, nem most. Csak keszulni kell ra mert a nepszeru mereteket hamar elkapkodjak. Kabat, es mas dragabb ruhakkal uez a helyzet.

Szputya 2016.10.07. 09:33:44

De legalább van a méretedben... nekem 35,5-es a lábam, a lábszáram meg vastag... na erre próbálj csizmát venni... :)

gyongyi70 2016.10.07. 09:42:17

1, Nálunk azért drágább, mert a gyártó uaz, viszont nálunk 27% az áfa.
2, Én szezonvégi kiárusításon vettem féláron, XS-es lábszárbőségű (mert nekem ilyen gondom van), gyönyörű, bőr csizmát. Így 25 ezerből megúsztam.

SarahConnor 2016.10.07. 09:57:34

Látom, hogy a felsorolásban ott a CCC. Szerintem még ott a legjobb a helyzet, a Lasocki márka nagyon jó (több lábbelim is van olyan). A csizmáik 30 körüliek, bőrből, meleg, beázni nem áznak be. Most bokacsizmát vettem, az 24 volt, világból kigyaloglós, szintén bőr, meleg, imádom. 4 ősz/tél szezon után most kellett leselejteznem egy szintén Lasocki bakancsot, sírva dobtam el, szénné hordtam, annyira jó volt. Ár/érték arányban szvsz nagyjából reális és tényleg tartós. Garancia két év van rájuk, ami nem semmi a mai világban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2016.10.07. 10:11:05

Üdv a klubban!
Alapvetően én is a tavaszi leárazásokkor szeretek csizmát venni, mert horror az ára. Csakhogy ez nem mindig kivitelezhető (az idén sem volt az, sajnos :( ) ugyanis olyan pici lábam van (34-es) amire még a szezon közepén is fehér holló kategória épkézláb, NŐI csizmát találni (aminek mondjuk sarka van, esetleg valami minimál díszítés, és csinos, nem pedig a gyerekrészleg lapostalpú, disneyhercegnős verziója)

Irbisz 2016.10.07. 10:44:33

Epp tegnap vett a felesegem 59,9 euroert picivel terd fele erö igen latvanyos fekete börcsizmat- de Nemetorszagban.
Szoval jo kerdes hogy ott ahol az emberek sokkal többet keresnek, miert olcsobb ennyivel egy szep csizma, hogy kb. 20 000 Ft-ert hozza lehet jutni (nem leertekelesen)

gyongyi70 2016.10.07. 11:28:56

@Lenina Huxley: én eddig bármit próbáltam a CCC-ben nagyon kényelmetlen volt. De én Borsószemhercegkisasszony vagyok, ami a lábbeliket illeti, érzékeny a lábam, ráadásul sokat gyalogolok.

elemes 2016.10.07. 11:32:55

nem, nem hosszú távú befektetés, és egy szezonban fogod hordani, mert 40 ezerért csak annyit bír ki. több éves használatra már 60 ezer.

elemes 2016.10.07. 11:33:53

@Irbisz:

60 EUR, az olyan néhány hétvégés alkalmi csizma.

elemes 2016.10.07. 11:34:49

@SiKom:

"a 80 fontos csizmabol siman vesznek havonta egyet"

mert kb annyit bír :)

Irbisz 2016.10.07. 12:07:58

@elemes: Majd kiderül, en nem ertek hozza. De latatlanban 1500 km tavolsagbol te sem, szoval ez egy feltetelezes.
Mar csak azert is mert felesegem viszont ert hozza, nem fog megvenni gagyi csizmat.

Advanced Flight 2016.10.07. 13:29:12

Évek óta kínlódok én is a csizmakérdéssel. Én mondjuk műbőrt vagy velúrt se találok normálisat, iszonyatosan eláll a lábszáramon mindegyik. Arra meg nincs időm két gyerek mellett, hogy az összes üzletet végigjárjam. Deichmann, Humanic, CCC, ill. néhány fast-fashion bolt és ennyi.

elemes 2016.10.07. 13:31:36

@Irbisz:

ÖRÜLNÉK ha tartós lenne az a csizma :-) Én csak finanszírozói oldalon vettem részt ilyen projektekben. Magyarországon a kisker ár (nagyon széles tartományban) független a minőségtől.

micsoda? 2016.10.07. 13:41:01

Drága a csizma? Megszűnt a hazai cipőgyártás, mire a boltokba kerül, - a gyártókon kivűl sok kézen megy át - ennyi. Mindenesetre nem azok keresnek rajta akik elkészítik a lábbelit, az tuti. Sokunknak nem telik a 30 ezres csizmára, pedig az még nem is legjobb minőség. Deichmannt, Tamarist semennyiért sem vennék, őket ismerem.

she_wolf 2016.10.07. 14:54:48

@Lenina Huxley:
Lasocki körömcipőim vannak, imádom őket, elegánsak, még az én megviselt virgácsaim sem fájnak (annyira) bennük, és a Deichmanntól van egy olyan hétköznapi, utcai cipőm, amit szívem szerint széfben tartanék, mert annyira jó. És mindig az jut róla az eszembe, hogy egyszer ennek is vége lesz:( Egyik sem volt egy ökör ára.
(Most egy Frye csizmán agyalok -Fashiondays-, mert 60-70%-os árengedménnyel hozzájuthatok, és így kerül 30 misibe. Amin egyébként nem csodálkozom.)
Nem a gyártók tehetnek róla, hogy a magyar átlagfizetés annyi, amennyi:(
És egy rossz cipő nagyon megkeserítheti az ember életét, ortopédusok a megmondhatói.

Pic 2016.10.07. 18:07:34

Fogalmam sincs hogy kerültem ide??!!! .... de ha már itt vagyok...

Én ugyan pasi vagyok és csak sofőr szinten, meg távirányítással történő vásárlás szintjén folyok bele ennek a komoly problémának megoldásába, de talán tudok segíteni.

Szegeden van egy jó, magyar cipészek termékeit árusító cipőbolt a volt Centrumtól nem messze a Kígyó utca - Feketesas utca sarkon.
Már jártam pár alkalommal ott mikor Szegeden volt dolgom és utasítást kaptam "felsőbb szervektől" hogy a hivatalos dolog nem számít, DE EZ elintézendő feladat: Be kell ugranom pár csizmáért. Budapesti árakhoz képest a lányok állítása szerint baráti az árazás és a csizmák szépek és jók.
Bla-bla-bla eddig tudtam figyelni a történetre, ehhez képest én ledöbbentem, hogy hányan járnak Budapestről vásárolni hozzájuk. Aki már vásárolt náluk és tudta az adatait azok fotó alapján vetették velem a csizmát és egyszer nem mondták, hogy "ez nem jó, vidd vissza".
Weboldalt, ilyesmit ne keressetek, mert az nincs nekik, de mintha FB-n megtalálhatóak lennének.
Bocs Többet nem tudok, engem ne kérdezzetek, nem érdekel a téma. Én csak szívességet tettem a női nem néhány számomra becses képviselőjének.
süti beállítások módosítása